Nem találom a teknőseim a kerti tóban, élnek még?
Figyelt kérdés
Kaptam két pézsmateknőst, hazahoztam barátomékhoz, majd beleengedtük őket a kerti tóba. Kicsit aggódunk, mert azóta sem láttuk őket. Ennek már két hete. Csíp az egyik nagyon, mar, és karmol. Nyújtogatja a nyakát, sziszeg, így, gondolom érthető, hogy nem merünk nyúlkálni a tóba, ami hónaljig ér. Ám a kis szárított halak eleinte eltüntek, de már kb egy hete azok sem. Bár azokat lehet Gyula ette meg (a macska) mert ő imádja.Kérdésem az lenne, hogy ha esetleg meghalnak, feljönnek e a víz felszínére, vagy lehet, hogy ott fekszenek holtan? Remélem nem. Kijönni egyébként nem tudnak, tehét biztos nem szöktek meg, azért figyelünk. Lenne még egy kérdésem. Ha mégis élnek, hogy szedjük ki őket a tóból, a tavirózsák sérülése nélkül, mert Zsuzsa néni kitépi a haját. Viszont jön a hideg tél, és átraknánk őket a fűtött medencébe, a bentibe. Kérlek, siessetek a tanácsokkal, nem akarjuk, hogy bajuk essen. Szeretem őket, De sajnos az interneten nem sokat információt találtam a tartásukról, és a kisállatkereskedéses eladó sem tudott érdemben segíteni.2018. szept. 27. 09:28
11/12 anonim válasza:
Fogsz egy erős nyelű, nagy hálót és végighúzod a tó alján. Ha nem megy, akkor fogsz egy bazivastag kesztyűt, felhúzod a kis kacsódra és azzal tapogatod végig a tó alját. Úgy nem fog tudni megharapni.
Zsuzsa néninek bekapcsolod a Szulejmánt, hogy hagyjon titeket békén arra a 10 percre, Gyulàt meg berakod az ölébe, hogy simogassa.
12/12 $$$$$ válasza:
Remélem sikerült kiszedni őket... Kár hogy nem láttam hamarabb a kérdést . Mert ha Debrecen közelében laktok szívesen átugrottam volna segiteni a teknősök érdekében... Nem kell felni tőlük. Nem harapnak meg. Meg nem a fejénel kell elkapni őket XD . De az hogy vadak erős kifejezés rájuk 😂 .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!