Hol lehet oroszlán vagy tigris kölyköt simogatni
lehetőleg Magyarországon belül?
Figyelt kérdés
Még mindig látok olyan képeket a közösségi oldalakon, ahol tigris vagy oroszlánkölykökkel fotózkodnak, tehát van ahol ez a állatvédelmi vagy nem tudom milyen törvény nem él. Szeretném tudni, hogy hol van erre lehetőség. Más közeli európai ország is érdekel. Nagyon fontos.
..és még mennyi ilyen kép van fent, csak nyitott szemmel kell járni. Az nem baj, hogy a hölgy kettő fokozottan védett fajjal is pózol, az már igen hogy én feltettem egy ártatlan kérdést. És még mindig nem állatkínzás.
Látom nagyon ki vagy éleződve a témára. Akkor az úgy jó, ha nem akarom simogatni, csak tartani a kezemben x másodpercig?
2018. jan. 27. 23:20
12/31 anonim válasza:
A fehértigris vagy a fehéroroszlán a fokozottan védett faj szerinted? Mert egyik sem. A vadállatok nem arra valók, hogy fogdossák őket. Mert az állat utálja azt. Jó páran elmondták milyen gáz ez, tényleg nem fogod fel? Neked milyen lenne ba vadidegen emberek egész nap fogdosnának, simogatnának és az arcodba fotóznának minden nap. Ha a saját párod csinalná is eleged lenne belőle a 3.napon. Gondolj bele milyen az állatnak aki nem is érti mi történik vele és egy kis baba még. Komolyan nem értem, hogy lehetnek emberek ennyire önzőek, érzéketlenek és ennyire gyengefelfogásúak. Alkoss valamit az életben és fotózkodj azzal. Azzal amire büszke lehetsz. Vagy fotózkodj kiskutyával az úgy van kitenyésztve, hogy tolerálja az emberek társaságát. Az oroszlán nem erre való!
2018. jan. 28. 00:27
13/31 anonim válasza:
Ha mások,hülyék akkor neked is annak kell lenni? 😁
2018. jan. 28. 08:33
14/31 anonim válasza:
De, ez állatkínzás. Hogy miért? Naponta többszáz ember simogatja az állatot, ami stresszeli őt. Jobb helyeken régen ezért cserélgették a kölyköket, de ahol csak egy született, ott annak az egynek kellett tűrnie heteken keresztül többezer idegent. Sok állat bele is pusztult, mert a stressz miatt nem ettek, volt amelyik a fejét verte a falba kínjában. Ez nem állatkínzás?
Thaiföldön még nincs betiltva. Menj oda, ha van hozzá gyomrod.
2018. jan. 28. 09:37
15/31 anonim válasza:
Régen az abonyi vadasparkban lehetett őket simogatni (azóta Felsőlajosra költöztek), de az utóbbi pár évben már ott sem a már említett törvény miatt. Nem lehet, hogy a belinkelt képen lévő lány a gondozójuk? Másrészt a többi kép amiket láttál azok valószínűleg még a törvény előtti időkben készültek. Az előző jól mondja, Thaiföldön még lehet ilyet csinálni, ahol a tigrisek 0-24-ben le vannak szedálva, ha meg ennek ellenére megharapnak valakit még őket ölik meg a hülye turista miatt. (Mondjuk számomra az elefánton utazás is hasonlóan elítélendő kategória.) A felsőlajosi állatkertben legalább szeretettel bánnak velük.
2018. jan. 28. 11:18
16/31 anonim válasza:
Magyarországon sajnos nem lehet, de külföldön sok helyen lehet.
Én ezekben az országokban simogattam sokfajta nagymacskát:
- Thaiföldön tigrist
- Mauritiuson gepárdot, tigrist, oroszlánt
- Dél- Afrikában gepárdot, oroszlánt
- Namíbiában oroszlánt, gepárdot.
Dél- Afrikában és Namíbiában sok kisebb szafariparkban lehet nagymacskákat simogatni. Én minden évben elmegyek olyan helyekre, ahol lehet.
Láss világot! Ne ez a kis ország határozza meg az életedet! Jó utat!
2018. jan. 28. 14:02
17/31 anonim válasza:
Utolsó, te tényleg utolsó vagy. Utolsó nagy buta túrista! Thaiföldön egyébként az említett tigrissimogató szerzetesektől elkobozták az összes állatot mert drogozták őket. Monjuk ezt előtte is lehetett sejteni, mivel egy kifejlett tigris nem az a békés állat!
2018. jan. 28. 14:26
18/31 anonim válasza:
Utolsó: Thaiföldön nem csak a Tigris Templomban lehet/lehetett tigrist simogatni.
Phuketen, Chiang Main és több más helyen most is lehet.
2018. jan. 28. 14:35
19/31 anonim válasza:
16. +kérdező. Mit szólnátok hozzá ha veletek vagy a gyereketekkel csinálná ezt valaki? Ha kusoroszlánt akartok simogatni akkor ennek az a menete, hogy jelenekeztek állatgondozónak valamelyik állatkertbe nagymacskák mellé. Előtte elvégeztek ennek megfelelő iskolákat. Pl. Vadgazda mérnöki szak, vagy biológus, esetleg zoológus. És akkor ha épp születnek kicsik akkor a vakcinázásnál pár pillanatra megfoghatjátok őket!
2018. jan. 28. 14:37
20/31 anonim válasza:
A legtöbb helyen nem kölyköket simogattam, sőt sokszor csak felnőtt egyedeket lehetett simizni.
Kamu szöveg az, hogy drogozzák őket (legalábbis a legtöbb helyen nem voltak kábák az állatok, hanem épp ellenkezőleg: nagyon mozgékonyak voltak). A legtöbb nagymacska, ha jól lakott, és nem védi a területét, akkor csak ritkán bántja az embert.
A gepárd annyira nem is veszélyes az emberre, sok országban háziállatként tartják. Csak itt Magyarországon f@snak tőle az emberek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!