Otthonra oroszlan/tigris lehet tartani?

Én hallottam olyan génmódosított macskafajtáról amit a házimacskából és a gepárdból tenyésztettek ki, azt hiszem savannah a fajta neve.
Oroszlán/tigros tartása viszont nem hiszem, hogy legális itt Magyarországon.

Ha a törvényben leírt biztonsági kritériumoknak eleget teszel, illetve van az ilyen állatokkal való foglalkozásra érvényes gondozói vizsgád, képesítésed, akkor semmi akadálya.
Komoly előírásoknak kéne megfelelned és akkor még nem biztos, hogy az oroszlánod/tigrised olyan jól érezné magát, mint természetes élőhelyén :(
Asszem, az engedélyeket az illetékes jegyző és a természetvédelmi hatóság közösen adja ki, ám ha védett állatról van szó, akkor a jegyző beleegyezése ellenére elutasíthatják a kérelmet.
Ha tényleg szereted az állatokat és tartáshoz megfelelő helyed/ feltételeid is megvannak, szerintem akkor is tegyél le erről a kívánságodról!
A "génmódosított" vadmacskákat (ha vannak ilyenek) , nem hiszem, hogy szabadjára engednék a laboratóriumi és szigorúan őrzött helyekről.
Kisebb cica nem jó?

rovar? hüllő ? melegvérű állat ? Tényleg nem tudod sacc/kb körülírni, mit akarsz és mik a lehetőségeid? Találomra nem válassz házikedvencet, mert a csatornában, menhelyen, jó esetben az állatkertben "végzi".
És --bár totál lehetetlen, irrelális kívánság, de -- miért ragaszkodnál vmi génmódosított izébigyóhoz, amiről talán még a kitenyésztői se tudnák pontosan, miként "működik" ?

Ugye, nem vmelyik sci-fi, vagy valamelyik tahó újgazdag bolondériájáról készített film ártott meg?
Jó eséllyel "állatkínzás" lenne a történet vége.
Maradj meg a realitások szabta keretek között, válassz valami egyszerűbbet, amihez te is tudsz alkalmazkodni és ő is az élőhelyedhez, a feltételekhez, a te képességeid szabta "határokhoz".
Városlakó vagy, betonban? vagy faluhelyt vhol? Szakképesítésed, pénzed? Majom, elefánt, oroszlán és egyéb "nagyvad" miatt még a cirkuszosokat is keményen megszívatják, ellenőrzik.
Nem úgy működik , hogy "megvetted, oszt lásd el!"

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!