Miért veszélyes elhullott állat húsát enni az embernek? És miért eszi ennek ellenére sok más vadállat más elhullott állat húsát?
Mert romlott, vagy beteg volt.
Az allatnak mindegy mit eszik, mas a gyomruk. Az en kutyusom peldaul allandoan megeszi a kakit, mar nem tudom hogy szoktassam le rola.
Egyrészt kitudja miben halt meg, másrészt kitudja mióta + elindultak a bomlási folyamatok. Ha pedig öregség miatt, akkor én azt már biztos nem enném meg, de ha már öreg korában lenne levágva akkor sem.
Az ember pedig mindenevő. Sokkal érzékenyebbek vagyunk(nem mindenevő miatt). Pl gondolj bele, hogy a kutyának, malacnak, stb mennyi moslékot odaadnak az emberek/mennyi mindent esznek meg.
Ha tegyük fel balesetben hullik el az állat és hamar lefagyasztásra (pl hideg helyen/vagy eltéve), feldolgozásra (sütés, főzés, szárítás stb) kerül, akkor azt gond nélkül meg lehet enni.
Illetve, ha te nyersen ennél húst, háááát fogalmazzunk úgy, hogy nem ajánlatos - googlebe beírva biztos megtalálod miért részletesen
Én pedig még állatot nem láttam sütni/főzni :)
Utolsó kérdésedre: attól függ, miben hullott el, de megvan az esélye a fertőződésnek már csupán a dög kezelésével is.
Az eredeti kérdésre: a ragadozók gyomorsava sokkal erősebb az emberénél. Például egy állott husi, ami igencsak fertőzött minimum szalmonellával, és az embert megbetegíti, egy húsevőnek mint a kutya vagy macska, meg se kottyan. Nekik természetes ellenállásuk van számos a természetben felszedhető olyan betegség iránt, ami ránk veszélyes. Pl. - bár ez nem kajás példa - tetanuszt is csak nagyon ritkán kapnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!