A Veszett Róka barátságos? Közel megy az emberhez?
Abból hogy furcsán viselkedik.A rókák normális esetben félnek az embertől, kerülik azt.Ha veszett akkor általában vagy nagyon vad ami azt jelenti hogy harap, karmol, rúg, vagy nagyon szelíd, odamegy hozzád, esetleg hozzád dörgölőzik.És e mellett még forog a szeme, habzik a szája, és furán jár.Egyszóval lehet rajta látni.
Remélem tudtam segíteni!
Szerintem nem volt veszett, csak pofátlan. Sok róka annyira urbanizálódott, hogy az embereket nem tekinti többé veszélyforrásnak, amíg támadó szándékot nem mutatnak. Szóval menekült, mikor elzavartad.
Nekem volt "szerencsém" találkozni veszett rókával, és annak hiába kurjongattunk, hadonásztunk, dobáltuk, szeme se rebbent, mert a betegség már kiette az agyából a természetes óvatosságot.
Mondjuk attól is függ, hogy hol élsz, mert Kelet-Magyarországon, a román határ közelében még viszonylag gyakori a veszettség, de az ország nyugatabbi részeiből szinte teljesen hiányzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!