Melyik róka jön 2 m közel az emberhez?
Melyik róka jön 2 m közel az emberhez?
Gyomláltam a kertet zörgést hallottam és hátranéztem ott volt a róka 2 m-re tőlem. Lassan odamentem a gyerekekhez a kisfiamat felkaptam a lányomnak meg mondtam, hogy fussunk be. (Úgy tudom, hogy a veszett róka jön közel az emberhez és támad is)
szia!
Nagyon jól tetted, hogy bevitted a gyerekeket! Lehet, hogy veszett volt, vagy esetleg egy kézzel nevelt. Sajnos egyre többen tartanak rókát otthon :(.
Szia!
Mindenképp jól cselekedtél, azonban sajnos már nem lehetünk biztosak abban, hogy a szelíd rókák veszettek e vagy sem. Annyira urbanizálódott ez a faj, hogy ez az ismérvük már nem 100%-os. Találkoztam olyan rókával, aki nem veszett de mégis bement a házikóban, ahol éppen aludtak és elcsent egy bőr nadrágszíjat.
Annyira jól sikerültek a veszettség elleni immunizációs programok, hogy hazánkban szerencsére alig van jelen a veszettség.
Az, hogy nincs veszettség, sajnos nem igaz. Én a nyugati országrészben, a Vértesben találkoztam veszett rókával, állatorvos ismerősöm szerint pedig az Alföld déli, délkeleti részein meglepően gyakori kutyák, macskák, rókák, még lovak között is, mert oda átjárnak Romániából a veszett rókák, patkányok, denevérek.
Nagyon jól tetted, hogy odébb mentetek. Tanulják meg a gyereket, hogy a szelíd vadállat MINDIG veszélyes. Lehet, hogy tényleg csak pofátlanul urbanizált volt, de a tűzzel nem játszunk.
Sajnos (vagy nem sajnos :) ) már nem érvényes az az örök megállapítás, hogy szelíd róka = veszett rókával.
De jobb félni mint megijedni.
A veszett. Ha közel jön hozzád, ott baj van.
A róka kártékony vad -dúvad, igy irtják és fokozottan vadásszák, tehát fél az embertől normális esetben.
A kaja is vonzhatja, de inkább tartasd magadat távol iylen rókáktól. :D
Azonban a kisróka kiváncsi, ha nincs ott az anya. Mekkora volt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!