Nagy fehér cápa vagy Bordás krokodil? (Elméleti kérdés)
Melyik az erősebb? Pl., ha egy harcra kerülne sor, melyik nyerne egy küzdelemben? Továbbá melyik a ravaszabb, okosabb? Leginkább állkapocs, erőviszony érdekelne, mert majdnem egy súlycsoportban vannak.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Erre gondoltam, bocs azt hittem te vagy az:
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__vadallatok__7348153-m..
A cápa nyerne szerintem, mert :
Legnagyobb nagy fehércápa: 6,4 méter, 3324 kg
Legnagyobb bordás krokodil: 6,3 méter, 1360 kg
Tehát ugyanakkora vagy közel ugyanakkora hosszúságnál a cápa jóval nehezebb, és a cápa eredményesebb, mert nagy darabokat harap ki, ellentétben a krokodil harapásával.
A cápa fogai borotvaélesek, a krokodilé tompák. Egy nagyobb cápa simán leharaphatná a krokodil bármelyik testrészét, vagy akár a törzséből egy darabot, ugyanezt a krokodil nem tudná megtenni. Az ő fogazatuk csak tépőfog, tehát megragadják az áldozatukat, és addig forognak velük a vízben, amíg sikerül kiszakítani egy darabot, amit aztán egyben lenyelnek. Tehát nekik több idő kellene már egy harapásra is, mint egy cápának, ráadásul a cápa felépítésénél fogva gyorsabban mozog a vízben, gyorsabban képes helyváltoztatásra, így több esélye lenne. A krokodilnak a saját életterében elég a tépőfog, mert ha elkap pl. egy antilopot, akkor előbb addig tartja a víz alatt, amíg az megfullad, aztán van ideje nyugodtan széttépni.
Itt egy érdekes cikk hasonló esetről, ahol feltételezik, cápa volt a tettes: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!