Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Találtam egy róka tetemet....

Találtam egy róka tetemet. Szeretném a csontvázát megtartani. Hogyan kezdjek neki?

Figyelt kérdés

Teljesen ép, pár napos lehet, egy tenyérnyi seb van csak az oldalán, én arra tippelnék, hogy lelőtték. Fiatal, egészséges állatnak látszik. Szeretném valahogy lebomlasztani a húst és a többi szépséget róla, majd alapos fertőtlenítés után összerakni a csontvázat. Mi lehet ennek a legegyszerűbb módja? Azt ajánlotta egy ismerősöm (aki már rakott így össze patkányt), hogy ássam el.

Ez jó ötletnek tűnik, mert nem épp a legjobb megoldás csak úgy hagyni az udvaron rohadni, és bűzölögni. Anyám már így is kiakadt a helyzeten... mondjuk érthetően. Igen, tudom, beteg állat vagyok.

Ötletek? :)

2015. júl. 15. 20:26
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
10, nagyon a torveny betujebe kapaszkodva, nem lehet.
2015. júl. 16. 22:29
 12/22 A kérdező kommentje:
Őszinte leszek, fogalmam sincs :D
2015. júl. 16. 22:29
 13/22 A kérdező kommentje:
Hozzáteszem, nem is érdekel, hogy lehet-e. Az a pár csont a polcomon nem bánt senkit, és nem is zavar senkit. Nem ölök érte, nem orvvadászom, így nem igen köthet bele senki. Amim van mind talált cucc, a koponyákat már hús és bőr nélkül találtam, ez a róka az első amit én szedek szét.
2015. júl. 16. 22:30
 14/22 A kérdező kommentje:
Szarvas agancsról én is tudok, hogy nem lehet, bár mifelénk a cigányok előszeretettel csinálják, és rokonom is van akinek begyűjtött aganccsal van kitapétázva (nem vicc, teljesen tele van a fala velük) a lakása. Nem igazán törődnek ezzel az emberek azt hiszen.
2015. júl. 16. 22:32
 15/22 anonim ***** válasza:
Volt egy haverom, aki állati koponyákat gyűjtött, ő hangyabolyba temette a fejeket, a hangyák az utolsó mikronnyi anyagot lepusztítják a csontról (állítása szerint).
2015. júl. 18. 08:59
 16/22 A kérdező kommentje:
Erről én is hallottam, de ilyen nagy méretű hangyabolyt itt nem találok sajnos. (és a szag megmarad)
2015. júl. 18. 14:10
 17/22 anonim ***** válasza:
Ezert irtam, hogy a nyuzas + fozes utan hangya helyett a darazs is jo :)
2015. júl. 18. 16:16
 18/22 anonim ***** válasza:

CSENGEEEEE 😂😂😂

jol sejtem hogy te vagy az? :D Vagypedig a Matyi (asszem ezt a nevet mondtad)

2015. júl. 19. 18:12
 19/22 A kérdező kommentje:
Egyik sem, de köszönöm az érdeklődést. Nememben a Csengéhez közelebb állok mint a Matyihoz :D
2015. júl. 19. 18:44
 20/22 anonim ***** válasza:

"Nem ölök érte, nem orvvadászom, így nem igen köthet bele senki."

Mondjuk ezt nehéz utólag bizonyítani, különösen egy esetlegesen lövésgyanús csontváz esetében. (A lövés simán hagyhat nyomot a csonton is.)

2015. okt. 24. 13:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!