Találtam egy róka tetemet. Szeretném a csontvázát megtartani. Hogyan kezdjek neki?
Teljesen ép, pár napos lehet, egy tenyérnyi seb van csak az oldalán, én arra tippelnék, hogy lelőtték. Fiatal, egészséges állatnak látszik. Szeretném valahogy lebomlasztani a húst és a többi szépséget róla, majd alapos fertőtlenítés után összerakni a csontvázat. Mi lehet ennek a legegyszerűbb módja? Azt ajánlotta egy ismerősöm (aki már rakott így össze patkányt), hogy ássam el.
Ez jó ötletnek tűnik, mert nem épp a legjobb megoldás csak úgy hagyni az udvaron rohadni, és bűzölögni. Anyám már így is kiakadt a helyzeten... mondjuk érthetően. Igen, tudom, beteg állat vagyok.
Ötletek? :)
Én is úgy hallottam, hogy el kell ásni, akkor természetes úton lebomlik (egy hasonló kérdésre ezt a választ adták :D).
Csak azt nem tudom, hogy mennyi ideig kell otthagyni. Én tuti nem kockáztatnám be, mert szerintem akkor se lesz kellemes szaga, ha már csak a csont maradt.
Elso korben nyuzd meg, es belezd ki. Ez azert kell, mert a bor nem fog neked szepen lebomlani, akarmilyen modszerrel is akarod megszerezni a csontjait, es a bomlaskor a legbudosebb resze a zsigerek lesznek.
Ha ez megvan, akkor a lehetosegek majdnem vegtelenek, de igazan hatekony egyetlen egy van:
Fozd meg.
Komolyan.
Ha megfozod, akkor szepen le tudod bontani a hust a csontokrol. (A fozesnel siman szetbonthatod darabjaira is, csak vigyazz ne szabdald ossze a csontokat. Igen, mint egy csirket.)
miutan megvannak a csontok nagyreszt hus mentesen (azt tudtad, hogy allitolag a roka husa finom? :P) rabizhatod a apro huscafatok eltavolitasat a hangyakra (hangyaboly kozelebe (voroshangya a legjobb) elhelyezni a csontokat. (vigyazva, olyan helyen, modon, ahol kobor kutya-macska-roka nem fer hozza, mert azok elropogtatjak a nehezen elokeszitett csontjaidat, es hiaba a szenvedes.)
Vagy rabizod a darazsakra (ugyanaz, mint a hangyas modszer, csak ebben az esetben magasabra rakod, es cukros lotyot ontesz ra.)
Ez igy lenyegesen macerasabb, mint elasni valahol egybe, de ha azt csinalod, akkor nem bomlik le rendesen, szetszorodik a foldben a csontja, meg a sok megmaradt szor, es ratapadt bormaradek undorito.
Gumikesztyut azert erdemes viselni a nyuzasnal, mert az orodg nem alszik.
Amugy, miert lennel beteg allat? :P
Köszönöm a választ, a főzés résszel tisztában vagyok, mert eredetileg koponyákat gyűjtök. Ő csak egy kis újdonság, általában nem jön szembe velem egy teljesen egyben lévő dög az erdőben :D
Beteg állat azért vagyok, mert az emberek 90%-a annak néz, ha megtudja hogy csontok vannak a szekrényem tetején és nem zavarnak :D (Nem láttad gondolom az első két kommentet amiket azóta töröltek, de ők is bele tartoztak abba a 90%-ba)
Előre is elnézést kérek, nem akarok kötekedni, csak kíváncsi vagyok.
Legálisan lehet így csontvázat gyűjteni?
Csak mert úgy tudom (bár ebben sem vagyok teljesen biztos) hogy pl a lehullott szarvasagancsot nem lehet össze szedni. Na de mi a helyzet ez esetben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!