Hogyan lehetnék jó vadász?

köszönöm a gyors választ!
és egy jó puska mennyibe kerül?

100.000-től felfelé (pl: [link] van egy tisztességes fegyver, olyan, amivel vadászhatsz őzet vagy vaddisznót.
De emellé még lesz jópár kiadásod, a vizsgák is pénzesek, és minden engedély is. Pontosan nem tudom, hogy mennyi, én magam nem vadászom, csak fegyvervizsgám van.

Mint írták arra készülj fel, hogy nagyon költséges. Kb. 500 ezret tuti ki fogsz fizetni, és ezután mehetsz életed első vadászatára.
Kezdeni meg egyből kezdhetsz a vadászvizsga felkészítővel, mivel ennél a fegyvertartási, stb. dolgokat is elmagyarázzák, mivel ebből is vizsgázni kell.
De! Én azt mondom, hogy elsőnek szegődj el valamilyen vadász mellé hajtónak, stb., és azután dönts csak, hogy tényleg érdekel-e téged a vadászat. Mert kellemetlen lenne, ha egy csomót ráköltesz, kimész, és akkor jössz rá, hogy még sem annyira vonz téged.

Előző válaszok szinte kizárólag a pénzről szóltak.
Én annyit tennék hozzá: légy becsületes, tiszteld a természetet, az állatokat és a többi embert, ne csak a vadásztársakat! Ne kínozd az állatokat, ne tégy a szükségesnél nagyobb kárt, és mindig megfontoltan, okosan lőj! Legyen tiszta a fejed és fordulj alázattal a természet felé.
Ha ezeket meg tudnád tenni, hidd el, rengeteget tennél a vadászkultúrával szembeni negatív előítéletek ellen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!