Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Hogyan lehetnék jó vadász?

Hogyan lehetnék jó vadász?

Figyelt kérdés
Olvastam cikkeket, néztem pár videót és "beleszerettem" a vadászatba (őz és vaddisznó). Teljesen kezdő szinten vagyok, egyenlőre még csak légpuskával lőttem. Milyen előkészületek és eszközök kellenek ahhoz, hogy jó vadász lehessek? Mert gondolom az első adandó alkalommal nem adnak a kezembe töltött fegyvert, hogy menjek és lőjek.

2014. máj. 12. 12:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Elmész egy lőtérre, gyakorolsz egy kicsit (de igen, azonnal a kezedbe adnak egy töltött fegyvert, hogy lőjél, azért vannak ott), aztán leteszed a golyós lőfegyverrel a fegyvervizsgát, és ott a jogszabályi háttérről is számot kell adnod, szóval mire a fegyvervizsgád meglesz, tudni fogod. Utána még vadászvizsga kell és rendőrségi engedély a fegyvertartáshoz.
2014. máj. 12. 13:02
 2/11 A kérdező kommentje:

köszönöm a gyors választ!

és egy jó puska mennyibe kerül?

2014. máj. 12. 13:16
 3/11 anonim ***** válasza:

100.000-től felfelé (pl: [link] van egy tisztességes fegyver, olyan, amivel vadászhatsz őzet vagy vaddisznót.

De emellé még lesz jópár kiadásod, a vizsgák is pénzesek, és minden engedély is. Pontosan nem tudom, hogy mennyi, én magam nem vadászom, csak fegyvervizsgám van.

2014. máj. 12. 13:19
 4/11 anonim ***** válasza:
Hát igazából ahogy nézem, a határ a csillagos ég. Normális minőségűnek látszó fegyver inkább n*100000 forint. (2-300e)
2014. máj. 12. 13:21
 5/11 anonim ***** válasza:
És még a fegyver tárolására a jogszabályban engedélyezett minőségű fegyverszekrény/hely is jó sokba tud kerülni asszem.
2014. máj. 12. 13:23
 6/11 Singham ***** válasza:

Mint írták arra készülj fel, hogy nagyon költséges. Kb. 500 ezret tuti ki fogsz fizetni, és ezután mehetsz életed első vadászatára.

Kezdeni meg egyből kezdhetsz a vadászvizsga felkészítővel, mivel ennél a fegyvertartási, stb. dolgokat is elmagyarázzák, mivel ebből is vizsgázni kell.

De! Én azt mondom, hogy elsőnek szegődj el valamilyen vadász mellé hajtónak, stb., és azután dönts csak, hogy tényleg érdekel-e téged a vadászat. Mert kellemetlen lenne, ha egy csomót ráköltesz, kimész, és akkor jössz rá, hogy még sem annyira vonz téged.

2014. máj. 13. 08:50
 7/11 A kérdező kommentje:
Igen a hajtáson is gondolkodtam, mert végül is könyvekből nem lehet megtanulni vadászni, élesben kell látnom mindent és majd csak azután fogok tudni dönteni.
2014. máj. 13. 12:28
 8/11 anonim ***** válasza:
Csak pénz kell hozzá, jó sok, lőni meg bárki tud az nem művészet.
2014. máj. 26. 18:05
 9/11 anonim ***** válasza:

Előző válaszok szinte kizárólag a pénzről szóltak.

Én annyit tennék hozzá: légy becsületes, tiszteld a természetet, az állatokat és a többi embert, ne csak a vadásztársakat! Ne kínozd az állatokat, ne tégy a szükségesnél nagyobb kárt, és mindig megfontoltan, okosan lőj! Legyen tiszta a fejed és fordulj alázattal a természet felé.

Ha ezeket meg tudnád tenni, hidd el, rengeteget tennél a vadászkultúrával szembeni negatív előítéletek ellen!

2014. jún. 11. 17:12
 10/11 A kérdező kommentje:
a természet iránti elkötelezettségem mindig is jelen volt. Amióta horgászom, azóta ez csak erősödött és úgy érzem ezzel nem lesz baj. Csak az anyagiakat kellene előteremteni :)
2014. jún. 12. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!