Mennyi idő alatt lehet valakiből vadász?
Kedves előző vàlaszolò nem igazán hejes amit ìrsz.
Kedves kérdező van e olyan közeli ismerősöd vagy rokonod aki vadászik mert ő adhat tanàcsokat infokat stb.
De először állami vadász vizsgát kell tenned amiről a pontos informáciokat lenézhetsz az országos vadászkamara honlapjárol
utàna jön a többi nem irom le mert sok néz utàna s ha van kérdéd irj
ha megvan minden akkor se lehet csak ugy kimmeni és vadászgatni
vadásztársasági tagság ami drága vagy olyan ismerős rokon aki tag ésmeghiv vagy kifizrted a vadat
Ha jól tudom akkor most akarnak változtatni azon, hogy csak tanfolyam elvégzése után lehessen letenni a vadászvizsgát.
Eddig nem kellett hozzá tanfolyam, elég volt felkészülnöd a könyvből és mehettél.
A vadászkamara honlapján nézelődj, ott minden fent van.
Pontosítok, mert egy hónapja vizsgáztam.
A tervezett módosítás január 1.-től életbe is lépett, vagyis alsó hangon 240ezer Ft, ill. fél éves oktatás. Elméleti órák 80%-án, ill. a gyakorlati órák összesén jelen kell lenni. Bármi kérdésed van, kérdezz nyugodtan.
Ha megvan az állami vadászvizsga (a fegyveresismeretis részt is tartalmazza) onnantól majdnem papírmunka az egész.
Ami biztosan kell: -éves vadászjegy, fegyverszekrény, háziorvosi és pszichológiai vizsgálat. Pár illeték megfizetése, majd ha a KMS-s jónak találja a szekrényedet (ami lehet fából is, csak a lényeg, hogy a huzamosabb számottevő erőhatásnak álljon ellen) utána kapsz egy megszerzési engedélyt ami 90 napig érvényes (ezzel tudsz fegyvert vásárolni boltból, vagy magánszemélytől).
Kérdésedre válaszolva: Ha minden sikerül, és max fél éves oktatást veszem alapul, akkor 6 hónap kb (de ezt még senki sem tudja szerintem pontosan, mert az új rendszerben még senki sem vizsgázott). Idén csak a pótvizsgások voltak eddig...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!