Itt magyarországon melyik erdőbe található vadmacska?
Kedves 10#!
Igaz, hogy sokan írnak le itt olyasmit, ami nem egészen pontos (finom vagyok), de attól még nem mindenki hülye. Pl: Gemencen nincs vadrezervátum. A Gemenc néven ismert tájegység csak egy része a Duna-Dráva Nemzeti Parknak. Nemzeti park, ahol nincs vadrezervátum. Vadmacska viszont van és az egyik válaszolónál felsorolásra is került ez a terület, mint a Duna alsó szakasza és a Dráva-mente. Teljesen megfelelő megfogalmazás.
Kedves Kérdező!
Tényleg fontos különbséget tenni az elvadult házi macskák és a vadmacska között. Vadmacskát kivételes szerencse látni. Nálunk Gemencben én az utóbbi 3 évben kb. 5 alkalommal találkoztam egy-egy példánnyal. Mindenkor a szeptemberi szarvasbőgés alatt. Nem mintha máskor nem lennék gyakran az erdőn, nem ez az oka.Hanem ilyenkor a vadmacska is többet mozog, keresik egymást, párzási időszak van, óvatlanabbak.
2 hete pl. úgy "ütköztem össze" eggyel, mint az irodaépületek folyosóján: bekanyarodtam egy nyiladékba, ahol csemetekert kerítése is van, a vadmacska meg szintén kanyarodni akart. Meglepődtünk mind a ketten, mondanom sem kell, melyikünk reagált gyorsabban. Úgy eltűnt, mi után nézett rám csodálkozva (és felháborodva) 2-3 másodpercig, mint a villám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!