Itt magyarországon melyik erdőbe található vadmacska?
Ahol az utcára kidobnak egy vemhes anya macskát és leellik emberrel nem találkozik felnőtt koráig..Na az vadmacska.. :O
Ne pontozzatok le mert, ha belegondoltok ez is igaz.. :D
Istenem! Mennyi hülye van e földön! kedves kérdező valóban Mo.on minden nagyobb erdőben van vadmacska. A házi cicából lesz vad macska, de az nem Vadmacska...Én a Bükk mellet nőttem fel láttam is nem egyszer, de igen gyorsan elmenekült, és nem tudtam lefényképezni. A válaszolók mindegyike kihagyta a Gemenc vad rezervátumot!
Természetes környezetében a vadmacska különböző élőhelytípusokon is megél, de főleg a nagy kiterjedésű, háborítatlan erdőségeket kedveli. Habár a háziasított alfajánál, a házimacskánál rengeteg alak- és színváltozat előfordul, a vad egyedek színe mindig szürkésbarna, a test alsó felén és a lábak belső részén okkersárga beütéssel.Hosszuk (farokkal) 80 és 110 cm közötti, súlyuk 4 és 6 kilogramm között mozog.
A vadmacskák különösen félénk, óvatos állatok. Általában elkerülik az emberi lakóhelyeket. Magányosan élnek, territóriumuk nagyjából 3 km² egyedenként, melynek nagysága főleg a táplálékmennyiségtől függ.
Magyarországon ismert populációja él az Északi- és a Dunántúli-középhegységekben, pl. Mátra, Bükk, Zemplén, Cserehát, Bakony, Gerecse és a Vértes területén, valamint a Duna alsó szakasza és a Dráva mentén, de az Alföld nagyobb kiterjedésű ártéri erdeiben a Tisza és a Körösök mellett is előfordul.Természetes környezetében a vadmacska különböző élőhelytípusokon is megél, de főleg a nagy kiterjedésű, háborítatlan erdőségeket kedveli. Habár a háziasított alfajánál, a házimacskánál rengeteg alak- és színváltozat előfordul, a vad egyedek színe mindig szürkésbarna, a test alsó felén és a lábak belső részén okkersárga beütéssel.Hosszuk (farokkal) 80 és 110 cm közötti, súlyuk 4 és 6 kilogramm között mozog.
A vadmacskák különösen félénk, óvatos állatok. Általában elkerülik az emberi lakóhelyeket. Magányosan élnek, territóriumuk nagyjából 3 km² egyedenként, melynek nagysága főleg a táplálékmennyiségtől függ.
Magyarországon ismert populációja él az Északi- és a Dunántúli-középhegységekben, pl. Mátra, Bükk, Zemplén, Cserehát, Bakony, Gerecse és a Vértes területén, valamint a Duna alsó szakasza és a Dráva mentén, de az Alföld nagyobb kiterjedésű ártéri erdeiben a Tisza és a Körösök mellett is előfordul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!