Az őzek most hullajtják az agancsukat? A gím- és dámszarvasok pedig február közepétől? Ill. milyen állat bőre lehet ez (link)?
Szeretek az erdőben sétálni, s csupán kíváncsiságból kérdezem..:) Egyszer találtam egy már mohás, porladó, törött agancsmaradványt, megnéztem, fotóztam és eldobtam.
Szerintem nagy élmény ilyet találni..:) Mint pl. egy régen hordott ruha zsebében pénzt találni... :D
Szeretnék minél többet találni, megnézni, megfogdosni, lefotózni...
Tévedés, nekem szükségem ilyenre nincsen...:)) Visszaolvasgattam régi kérdéseket, tisztában vagyok vele, hogy gyűjteni nem szabad, de nem is áll szándékomban.
Csak kirándulás közben tök jó lenne ilyet találni..:D
Szóval melyiket hol s milyen hónapban érdemes keresgélni?
Akár priviben is érdekelnek az infók, ha valaki szerint nem publikus...
Most a héten pl. megnéztem több vadlest is, állatot ugyan nem találtam, de sok disznótúrást viszont igen..:) Lefotóztam pár patanyomot, őzekét is találtam!
Ja, Miskolc környékén egy faluban a töltés mellett pedig találtam egy nagy bőrcafatot, amit talán vad kutyák ejthettek el.. Itt a link, milyen állaté lehetett?
Köszi a válaszokat!!!
Nekem vaddisznónak tűnik.
Én nem csak megfogdosom, haza is viszem, ha találok ilyet.
Van már 3 vaddisznó állkapcsom és egy fél agancsom.
Lehet, hogy ez utóbbit elvileg nem lehet gyűjteni, de senki nem látta mikor elhoztam és gyönyörű.
Sós vízben kifőztem az állkapcsokat, azóta a hálószobánkban bámulnak ránk a polcról.
Én megfogtam s felemeltem a bőrt, a széle olyan csócsáltnak tűnt, icipici szaga volt, a szőre picit hullott, s kb. 30-40 cm-re tőle még volt pár bőr s hús csomó... Amúgy puha szőre volt, nem durva vaddisznós.
Nem tudom, lehet másnak ezek értékesek, de nekem csak mint élmény, úgy értékesek...:)
Jó lehet ha valami hú de szépet találnék, lehet megfordulna a fejemben hogy elviszem...:D De helyem se lenne egy őz/szarvas agancsnak..
Az én talált agancsom se nagy, úgy néz ki, mint a képen a 3.
Kb. 25-30 cm, simán elfér a szekrényen.
én azért nem taperolnám puszta kézzel. fene se tudja mi(k) tépték szét...
amúgy ez egy vaddisznó, méghozzá egy süldő lehetett így a méretből kiindulva. a széle tényleg kicsit rágott, de nekem túl szabályosnak tűnik a négy hiányzó végtaghelye. ennek ellenére tényleg lehetett egy csoport sakál, vadkutya prédája :)
Oké, köszönöm az infot! Lehet pénteken megyünk egyet kirándulni a közeli erdőbe, hátha.....:)
Finom, puha volt a szőr, igazából sajnáltam ott hagyni... :D
De mivel nem nagyon értek a szőr-bőr kikészítéséhez, nem lett volna érdemes elhozni..:( Bánom.. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!