Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Tényleg hódhúsból készülnek a...

Hámori Brigi kérdése:

Tényleg hódhúsból készülnek a gyorséttermekben a kaják?! És miért kell szegény hódokat megölni?!

Figyelt kérdés
ezen a híroldalon olvastam: [link]
2011. dec. 15. 16:21
1 2
 11/12 Zolka99 ***** válasza:
3. esküszöm hogy amikor olvastam pont hambit ettem xDD de tényleg
2012. jan. 4. 15:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 anonim ***** válasza:

Ez egy álhíroldal. Gyengébbek kedvéért már a fejlécbe oda van írva...


Egyébként az a része igaz, hogy a hódhús ehető, finom, egészséges. Az viszont már közel sem, hogy megérné a gyorséttermeknek ezt használni. A hód nálunk konkrétan védett állat, tilos bántani, annyira ritka. Amerikában, Kanadában már jóval gyakoribb, főleg a nagy, lakatlan, vidéki területeken, de ott is inkább csak ínyencségnek számít, tömegesen nem vadásszák, mert nem éri meg.


Érdekesség ugyanakkor, hogy Amerika betelepülésekor, a 17. század környékén viszont még nagyságrendekkel több hód élt a kontinensen, míg háziállatból jóval kevesebb volt az embereknek, mint manapság. Így akkoriban a hódhús alapvető élelmiszernek számított, sokan arra vadásztak rendszeresen. De ugyanez igaz például a homárra is, ami manapság ínyencségnek számít, akkoriban viszont a telepesek jobb híján folyamatosan azt ettek.

2017. ápr. 11. 07:23
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!