Tényleg hódhúsból készülnek a gyorséttermekben a kaják?! És miért kell szegény hódokat megölni?!
Ez egy álhíroldal. Gyengébbek kedvéért már a fejlécbe oda van írva...
Egyébként az a része igaz, hogy a hódhús ehető, finom, egészséges. Az viszont már közel sem, hogy megérné a gyorséttermeknek ezt használni. A hód nálunk konkrétan védett állat, tilos bántani, annyira ritka. Amerikában, Kanadában már jóval gyakoribb, főleg a nagy, lakatlan, vidéki területeken, de ott is inkább csak ínyencségnek számít, tömegesen nem vadásszák, mert nem éri meg.
Érdekesség ugyanakkor, hogy Amerika betelepülésekor, a 17. század környékén viszont még nagyságrendekkel több hód élt a kontinensen, míg háziállatból jóval kevesebb volt az embereknek, mint manapság. Így akkoriban a hódhús alapvető élelmiszernek számított, sokan arra vadásztak rendszeresen. De ugyanez igaz például a homárra is, ami manapság ínyencségnek számít, akkoriban viszont a telepesek jobb híján folyamatosan azt ettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!