Miért csúfolják szegény kardszárnyú delfint "gyilkos bálnának"?
Honnan jött ez az elnevezés? Én úgy tudom, hogy a delfin és a bálna igen távol állnak egymástól. (Pl. a bálna emlős állat, a delfin meg nem.) És miket gyilkolt meg ez a delfin, hogy kiérdemelte a "gyilkos" jelzőt?
Szóval nekem úgy rémlik, ez az elnevezés biológiai szempontból egy fatális hülyeség.
bálna,mert formára jobban hasonlít egy bálnáramint a delfinekre.
gyilkos,mert sokszor előfordult,hogy embert ölt. Ragadozó állat
Az azért elég brutális beszólás volt, hogy a delfin nem emlős... Ovodás tananyag, hogy az. Egyébként nyilván még a bálnák igen közeli rokona is, önmagábana felépítéséből látszik.
Az elnevezés a bálnák gyilkosából rövidült le, ugyanis a karszárnyú delfin bálnára is vadászik.
első! a palack orrú delfinek is öltek már embert.
(kisgyerekeket főleg)
szerintem onnan jöhetett hogy látványos ragadozó és pl fókákat eszik.
A bálna megnevezés valóban helytelen.
A gyilkos jelzőt viszont jogosan érdemelte ki, mivel nagyon eredményes vadász. Ráadásul nem csak hidegvérűekkel táplálkozik. Madarakat, fókákat, rozmárt is eszik, meg persze delfineket, halakat és valóban, bálnákat is, még a hatalmas kékbálnát is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!