vadászgörényt láttam már sétáltatni az utcán, szerintem lehet azt is.
2011. aug. 5. 17:19
3/12 anonim válasza:
Az önkormányzati testületek hatásköre ennek szabályozása. Nálunk tudom, hogy nem engedélyezik. Másik városban pedig a szomszédok beleegyezésével lehet csak (ami egy társasház esetén az összes lakástulajdonost jelenti).
Szóval érdeklődj az önkormányzatnál.
2011. aug. 5. 17:21
4/12 anonim válasza:
Lehet. Móron is van 1 tenyésztő. Győrben is! De nem éri meg mert lakásban nem tarthatod mert gallyra szedi a lakást. Széttép mindent. Régebben én is akartam de aranyosabb az állatkertben!:) nagyon veszélyesek..még ha kölyök kora óta foglalkozol vele akkor is veszélyes..de te tudod :)
2011. aug. 5. 17:25
5/12 anonim válasza:
persze, hogy lehet.
tigrist meg kengurut is tarthatsz, csak kellenek hozzá a megfelelő engedélyek. először az önkormányzatnál érdeklődj.
2011. aug. 5. 17:48
6/12 anonim válasza:
Nem egy országban élünk?
2010. óta tilos, ugyanis invazív faj, káros a hazai állatállományra. Aki most tart mosómedvét, azért tarthatja, mert AZELŐTT megvolt a mosómedvéje, mielőtt a törvény életbe lépett. De azokra az állatokra is engedélyt kellett azt hiszem kérni.
2011. aug. 5. 19:51
7/12 anonim válasza:
Így van, a a nemrég elfogadott új állatvédelmi törvény értelmében TILOS tartani, mivel eszabadulva komoly károkat tud tenni az őshonos fajokban. Az már más kérdés, hogy senki nem ellenőrzi, hogy ez mennyire van betartva.
Nos igen, hivatalosan tilos lett... Lakásban tartása semmiképp nem ajánlott, két okból: tönkretesz mindent, valamint az ivarérettség elérése után a hímekkel - fajtársnak tekintik az embert - komoly gondok adódhatnak. Kertben - én minden ketrecben tartásnak ellene vagyok - lehet tartani, de ha nem akarjuk, hogy elmenjen, célszerű villanypásztorral körülkeríteni a helyét. Szóval nagyon kemény dolog megszelídíteni, általában 1 embert fogad el a családból (ha van kislány, valószínűleg őt)és minden férfit/fiút meg akar ölni... de legalább is megtámadni, elzavarni.
2011. aug. 7. 15:05
9/12 anonim válasza:
Magyarországon tilos de engedélyekkel lehet vannak különböző tenyésztők,de tényleg nagyon nagyon vadak...nekem vadászgörényeim vannak,de velük is nagyon sokat kell foglalkozni...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!