Lehet tartani solymot otthon?
Figyelt kérdés
2011. jún. 26. 20:17
2/11 anonim válasza:
Engedély kell hozzá, gondolom nem ok nélkül. Keress más állatot otthonra.
3/11 anonim válasza:
Komoly engedélyekkel lehet, amik nem kétfillérbe kerülnek.
4/11 anonim válasza:
Persze, hogy lehet.
Van 2 legális út: 1- vásárolsz simán egyet (elég drága). 2 - belépsz a solymász egyesületbe, leteszed a solymász- és természetvédelmi vizsgát (ez kb. eddig 22e ft), befizetsz valamennyi illetéket és jelképes áron, pár ezer ft-ért kapsz egy tanulómadarat, de valszeg nem sólymot, hanem ölyvet vagy vércsét.
3 - illegálisan vannak emberek, akik szednek fészekből fiókát, tőlük is megveheted töredékárért,de nagyon el leszel s.eggelve, ha elkapnak. (minden M.o.-n élő ragadozómadár védett)
A helyedben tartanék inkább szarkát vagy varjút, jobb fejek és okosabbak is. (és nem is illegális, sőt.)
5/11 anonim válasza:
úgy tudom, a sólymok védett állatok. úgy hogy csak úgy utca emberként nem fogsz kapni.
6/11 Pintér Ivett Gabrie. válasza:
Szerintem valami engedély is kell hozzá.
De én nem tartanék.
Mert hülyeség.
7/11 anonim válasza:
Ha a szomszédnak van baromfiudvara, etetni sem kell...
8/11 jjoker76 válasza:
Már mérne kéne etetni. A sólyom ragadozó.
9/11 anonim válasza:
utolso: teged sem az eszedert szeret a barati korod ugye?
10/11 anonim válasza:
A beszerzése kb úgy megy ahogy a 4. mondta,de "tartani" sem úgy lehet hogy berkaod a suobába azt annyi. Először is beépített lakóterületen nem lehet tartani, csakis olyan helyen ahol nagy területet tud bejárni mivel igényli a napi reptetést. az "odúja" pedig nagy,kaifutóval rendelkező fészeknek kell lennie vagyis ha pl Hortobágyon élsz,soksok pénzed és szabadidőd van akkor miért ne lehetne? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!