Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » A Budapesti Állatkertben...

A Budapesti Állatkertben télen abban a kis elefántházban vannak az elefántok?

Figyelt kérdés
Ha télen a Budapesti Állatkertben csak azon a kis területen mozoghatnak, ami az elefántházban van, hát akkor ez elég fura, mert az épp akkora hely, hogy mondjuk két elefánt befér, aztán viszlát. Vagy van valami más helyük is? Mert nyáron szerintem még kibírható számukra, mivel ott vaqn a hűsítő medence, azzal biztosan el vannak, de télen...
2011. máj. 10. 21:49
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ebben igazad van. De az állatkert kevesebb állattal, de azokat milliószor jobban tartva jobban jövedelmezne. Nekem, mint fizető vendégnek is lenne kedvem még visszamenni oda, ahogy a bécsibe, vagy akárhova, amire jó szívvel gondolok, nem így. Elismerem, nagyon sokat tesznek le a gondozók az asztalra, rengeteg állat van jó körülmények közt, de hogy a tengerimalac város majdnem nagyobb alapterületű, mint az egyik nagymacska kifutója (nem akarok hülyeséget mondani, így is belém fognak kötni), az is több, mint túlzás. Arról a szerencsétlen kutyáról 2*2 nméteren a parasztudvarban nem is beszélve (Minek oda kutya??)

Amondó vagyok, inkább lássak kevesebb állatot nagy kifutón, boldogan, jól tápláltan, mint ezt így. Hiába több a jó tapasztalat (a tevék fantasztikusak voltak, meg azok a szelíd papagájok, akiket kézből lehetett etetni), de a kevés negatív élmény elnyomja a sok pozitívat, és ezt nem szabadna megengedni.

2011. máj. 11. 20:04
 12/23 anonim ***** válasza:
56%
Hát nem tudom, én másfél hete jártam az állatkertben, és minden állat gyönyörű dagadt volt, elefánt, orrszarvú, minden. Akkora halom kaja volt előttük, amivel egész nap elrágódhatnak. Persze aki akar, minden állaton talál egy kiálló csontot, még akkor is, ha az "gyárilag" van ott. A gerince egy elhízlalt elefántnak is kilátszik, egyszerűen csak azért, mert olyan az állat. Más állatkertben lehet, hogy más fajt láttál, azért volt más a testalkata.
2011. máj. 11. 21:54
 13/23 A kérdező kommentje:

Igen, hát sajnos a Budapesti Állatkert nem a legjobb, de szerintem megéri egyszer ellátogatni.

Azon a két kutyán én is kicsit kiakadtam, de szerintem azok zárás után ki vannak engedve, nem hiszem hogy kibírnák ott azon a kis területen.

Az is igaz, hogy az a tengerimalac város milyen nagy, és péládul valamilyen tigrisfajnak meg milyen kicsi, az állatokhoz mérten.

Az első hozzászólónak: Mondjuk, Te meg én is azon az elven vagyunk (meg biztos többen is), hogy inkább kevesebb állat, nagyobb helyen, szebb körülményke között, vidáman, mint sok állat, kis helyen, nem annyira jó környezetben, szomorúan... De szeirntem van egy-pár ember, nem is kevés, akinek csak az számít, hogy minnél több állatot lásson. Mondjuk ezek az emberek általában egy állatkerten 1 óra alatt átfutnak, aztán kész.

2011. máj. 11. 22:01
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem kerestem a kiálló csontokat rajtuk, hanem kiszúrták a szemem. Egy elefánt volt elkülönítve, lesoványodva, és egyik lábáról a másikra billegett. De nem magyarázom tovább, mondom, akinek megfelel, az élvezze:) Én már vagy ötször voltam a Fővárosi Állatkertben, de talán most nőttem fel annyira "ésszel", hogy lássak is, ne csak nézzek.

Persze, ez üzlet, szerintem egy véleményen vagyok a Kérdezővel, csak más szemszögből osztottam meg a tapasztalatom és a véleményem.

Lehet szemellenzőzni, hogy milyen jó dolguk van, de a tény tény marad. Lenne erre még pár példám ebből az Állatkertből, de ez nem az a fórum, ahol érdemes leírni:)

2011. máj. 11. 22:14
 15/23 A kérdező kommentje:

Hát az biztos, hogy nincsenek túltáplálva... :)

Különben akit mondasz, ő Hella, ő valóban olyan, de Ő már 50 éven felül van, szóval ilyen korban már megérthető, hogy ilyen. Bőre is már lóg, elég öregnek számít ez az 50 év, főleg úgy, hogy állatkerti elefánt... Szabadban is alig élnek meg ilyen kort az elefántok, de állatkertben körülbelül 35 év az átlag..., vagy még kevesebb.

2011. máj. 11. 22:22
 16/23 anonim ***** válasza:
Akkor az elefánt ügy megoldva:) Mondom, nem először jártam itt, de most láttam ilyen állapotban először elefántot, és nem akartam elhinni, hogy ilyen van... Valahol megnyugtató, hogy az idős kora miatt néz ki így, ami ellen nem lehet tenni.(kerestünk leírást a környékén, hátha megindokolják, miért nézhet ki így, de nem találtunk semmit ezek szerint Hellánál, így nem tudhattam, hogy ő az) Így is szomorú kép volt, de most egy fokkal kevésbé haragszom az Állatkertünkre. De csak eggyel.
2011. máj. 11. 22:39
 17/23 anonim ***** válasza:
Ja hát akkor ezt mondjátok, most pusztult el egy elefánt valami fertőzésben, lehet hogy azt láttad, és azért nézett ki szarul, meg azért rakták külön, mert valami nem stimmelt vele.
2011. máj. 12. 09:58
 18/23 anonim ***** válasza:
56%

Az is 50 év körül volt egyébként... Nem fiatalok az itteni elefántok, na.

Egyébként ha elolvasod a zoobudapest.hu-n az állatkert történetét, akkor azért meglátod, hogy mennyi mindent tettek ők az évek során. Tanulságos. Komoly tudományos munkát végeznek, emellett sok fajt segítenek megmenteni a kihalástól, kétlem, hogy szarul tartanák őket, különben nem lenne szaporulat.

2011. máj. 12. 10:01
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy ő volt, nem hallottam, hogy meghalt mostanában elefánt. De ő ramaty állapotban volt.

Azért nem kell az egekig dicsőíteni őket, ha az állatok lennének a fő és elsődleges szempontjuk, tudnának különbül is bánni velük. Nem elsődlegesen a gondozók, hanem a vezetőség. A gondozókat nagyra becsülöm, rengeteget dolgoznak, hogy kihozzák a maximumot, de sajnos nem ők határozzák meg, hogy érdemileg mi történik az állatokkal ott.

2011. máj. 12. 10:57
 20/23 A kérdező kommentje:

Hát igen, sajnos nemrég Zitta halt meg egy fertőzésben, ő is 50en felül volt, együtt érkezett Zitta meg Hella. De a másik ekttő elefánt, akik együtt vannak, azok fiatalok 11-12 évesek, körülbelül.

Ja, né is kicsit megnyugodtam, de így utólagosan átgondolva az egész állatkerti túrát, lehetne egy kicsit jobb is az az állatkert, az álaltok szempontjából... :) De szerintme azért megpróbálják a lejgobban a tőlük telhetőt megcsinálni! :)i

2011. máj. 12. 16:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!