Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » A panda kényesebb mint a...

A panda kényesebb mint a többi medve? Vagy miért nincs egy magyar állatkertben sem?

Figyelt kérdés
2011. júl. 31. 23:44
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
83%
mert 1 kezemen meg tudnám számolni hogy hány él belőle a földön..sajnos elég szépen levadászták
2011. júl. 31. 23:48
 2/24 A kérdező kommentje:
Jó persze, szegénykéim. :( De szerintem van más ritka állatfaj nálunk. Miért pont panda nincs? Nem hiszem, h a ritkaságuk miatt csak Kínában van
2011. júl. 31. 23:50
 3/24 anonim ***** válasza:
100%
Több száz van, de főleg tenyésztett. Vadon is inkább csak rezervátumban. Egy állatkerti anyapanda értéke egymillió dollár.
2011. júl. 31. 23:50
 4/24 A kérdező kommentje:
Értem. És nem tudod Európában hol van panda? Van egyáltalán?
2011. júl. 31. 23:51
 5/24 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem a speciális táláléka miatt. Csak banbuszt eszik. Ha állatkertben akarnák tartani, minden nap kellene neki friss bambuszt szerezni, ami Magyarországon meglehetősen nehéz lehet. Ugyanezen okból nincs koala maci sem, mivel ő meg csak eukaliptusz levelet eszik.
2011. júl. 31. 23:54
 6/24 A kérdező kommentje:
Igen én is a bambuszra gondoltam, h akkor azt állandóan importálni kéne. Valóban, most h mondod, koalánk sincs.
2011. júl. 31. 23:55
 7/24 anonim ***** válasza:
100%
2 voltam nyaralni 3 napra Ausztriában, egy ottani állatkertben láttam pandát
2011. júl. 31. 23:57
 8/24 A kérdező kommentje:
Meg tudod mondani melyik állatkert? Nincs is messze. Mondjuk ha az osztrákok tudnak tartani pandát nem értem mi miért nem
2011. júl. 31. 23:58
 9/24 anonim válasza:
100%

A pandák nehezen szaporíthatók fogságban. Mesterséges megtermékenyítéssel próbálkoznak, úgyhogy igen, kényesebbek, mint a "többi medve", márcsak azért is mert kizárólag bambuszt eszik. Lassú az anyagcseréjük és így az életfunkcióik is. Ritkán szaporodnak, stb.

Az igazi ok viszont az, hogy minden panda a kínai állam tulajdona. Nagyon nagy gesztus a részükről, ha valamelyik állam állatkertjének pandát adományoznak, de természetesen azokat is bevonják a tenyésztő programba.

A wikipedia szerint: "Kínán kívüli állatkertekben mindössze 20 példány él."

2011. júl. 31. 23:59
 10/24 anonim ***** válasza:
74%
Ezen már én is filóztam és arra jutottam hogy mivel ez a kedvenc állatom inkább elkezdek gyűjteni egy osztrák útra mint hogy várjam a csodát hogy egyszer itt is legyen panda XD
2011. júl. 31. 23:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!