A panda kényesebb mint a többi medve? Vagy miért nincs egy magyar állatkertben sem?
Figyelt kérdés
2011. júl. 31. 23:44
11/24 anonim válasza:
A bécsi állatkertben van panda. Egész Európában nagy ritkaság, egy kisebb vagyonba kerül a tartása.
12/24 anonim válasza:
A bambusz tutira nagyon drága! ÉS: múltkor láttam az animal planaten, h a panda amúgy húsevő lenne, de lusta, és ezért szakosodott a bambuszra, de minden egyéb dolog rajta húsevőre utal (fogak, gyomor, karmok...stb.) Namármost: ha egy ragadozó önszántából növényt eszik annak az a következménye, h rengeteget kell ennie belőle! Én nem tudom, mennyibe kerül egy kiló bambusz :) de biztos nem két ft, add hozzá h csak párezer panda él a Földön, és h milyen speciális igényei vannak. Egyszerűen erre nincs pénze a magyar állatkerteknek! Ha húst enne, szerintem lehetne tartani, mert húst könnyebb szerezni, mint bambuszt :) (na meg ha sok élne a Földön!)
13/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Megnéztem a bécsi állatkert honlapját, tényleg van pandájuk. Meg is kapta Európa legjobb állatkertje címét 2010-ben. Örülök h viszonylag közel van, azt hittem max Londonban vagy Párizsban van pandamaci.
2011. aug. 1. 00:09
14/24 A kérdező kommentje:
És koalájuk is van, ó, na jó ide el kell jutnom :D
2011. aug. 1. 00:11
15/24 anonim válasza:
Amúgy Kína nem igazán ajándékoz pandát. Bérbe adják pénzért. Ha közben kölyke születne, arra is tulajdonjog-fenntartás van. Minden pandamedvének egyedi neve van (kezdetben száma).
17/24 anonim válasza:
Sebestyén Balázsék akarnak 1 párt szerezni a nyíregyházi állatkertnek, és mivel kína mostanában gazdaságilag nagyon nyit a magyar piac felé, és a kínaiak amúgy is szeretnek minket (kik nem b+ :D) ezért egész elképzelhető hogy a jövőben lesz panda Magyarországon.
A bambuszos dolog meg hülyeség, mert a bambuszok rohadt gyorsan nőnek, az a fajta, amit meg a panda szokott enni, az akár napi 1 métert is képes nőni...
Csak pára kell hozzá, meg lágy víz.
18/24 anonim válasza:
A Schönbrunni-ban van, most jelenleg 3, mert a régi kicsi pandát visszavitték Kínában. Európában van még Németo-ban is, de Mo. is tárgyal Kínával, hogy néhány éven belül a Nyíregyházi vadasparkban lehessen egy.
19/24 anonim válasza:
Vajon rá lehetne szoktatni egy pandát a húsra? xD
20/24 anonim válasza:
A panda kényesebb, mint a medvék, mivel nem medve, hanem erszényes emlős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!