Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Rókakölyköt szeretnék örökbefo...

Rókakölyköt szeretnék örökbefogadni. Felnőttkorában is olyan szelíd lesz, mint egy kutya, vagy el végül kell engednem?

Figyelt kérdés
A Noén láttam örökbefogadható kisrókákat. Meg tud úgy szelídülni, mint egy kutya? Azt hallottam, hogy az ivaréret kor elérése után el fog csavarogni. Ez törvényszerű? Egyébként akkor is elvállalnám, ha tudnám, hogy csak egy évig lehet nálam, ha tudnám, hogy utána jó környezetbe kerül.
2011. febr. 26. 22:14
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Ti még nem ismeritek Ron-t a rókát :D....

http://www.youtube.com/watch?v=5xHrodbufm0&feature=fvwrel

Viszont azt meg kell hagyni, hogy elég eleven jószág... és nem lehet babusgatni mint egy palotapincsit :D

2011. febr. 27. 15:33
 22/27 anonim válasza:
Én nem értek hozzá, de hallottam már olyat, hogy pl. tigrist nevelt valaki egész kölyök kora óta, és nem támadta meg, meg semmi, tök jól elvoltak. Aztán meg olyat is hallottam, hogy farkast próbált valaki felnevelni, aztán egyszer elfelejtette megetetni, és teljesen megvadult...
2011. febr. 27. 23:02
 23/27 anonim válasza:
A kutyát is háziasították valahogy, eredetileg az is vadállat volt, és nyilván nem magától ment az emberhez, valaki gondolt egyet és befogadta, valahol el kell kezdeni.
2011. febr. 27. 23:08
 24/27 anonim ***** válasza:
23:08-as, olvasd el a cikket, amit belinkeltem. Lehet háziasítani a rókát, de nem egy darab egyeddel, hanem több generáción keresztül folytatott kőkemény szelekcióval. És láss csodát, a végére az állatok külleme is megváltozik a szelídebb jellemmel szoros kapcsolatban.
2011. febr. 28. 06:57
 25/27 Róka88 ***** válasza:

Kérdezőnek: nekem volt egy rókám nemhiába az a nevem itt is:D keresztaoumék vadászni voltak (vadász a szakmája) és lelötek 1 rókát

és a rókalyuk ba lenéztek és ott volt 2 kölök 1 ez a kotorák kutya megölt :S a másikat megmentették és idekerült

még szopós volt és pont akkor voltak kiskutyáink beraktam az anyakutyához ésonnanól kezdve vele nevelkedett... dögönyöztük stb..meg kutyakaját kapott meg hát maradékot mint s kutyák.. és teljesen szelíd volt.. ő is kapott féreghajtót és veszettségf elleni oltást... félénk lett az idegenekkel szembe.. folyamatosan ás... (odút) van neki 1 nagy adúja a garázs alatt :Á oda ásta.. és köszöni jól van.. nem bántott eddig senkit nem szökött el és nem lopja el a szomszéd csirkéit sem :) bátran nevelj rókát.. de felhívom a figyelmed ha erdöbe megfogsz 1et és utána magára hagyod a szülei megölik ! az emberszag miatt semmi esetre ne válaszd el az anyjától.. csak ha ígytudod megmenteni az életét, mint én..

2011. márc. 1. 11:29
 26/27 anonim ***** válasza:
a kisherceghez hasonlóan szelídítsd meg. minden nap egy kicsit közelebb ülhetsz. (ne haragudj, tudom, hogy komolyan kérdezted, de ezt nem hagyhattam ki)
2011. márc. 28. 14:01
 27/27 hópari válasza:
Nem lehet, hogy az örökbe fogadás csak jelképes, mint az állatkertben? Hogy csak lóvét adsz az etetésére.
2011. ápr. 21. 01:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!