Rókakölyköt szeretnék örökbefogadni. Felnőttkorában is olyan szelíd lesz, mint egy kutya, vagy el végül kell engednem?
NINCS a Noénál örökbe fogadható róka, az ott lévő rókák mind végleges lakók, és nem szelídített kiskedvencként hanem a rókarezervátumba, a többi hasonló vadállattál élnek (borz, mosómedve...)
Talán félreértetted, virtuálisan lehet örökbe fogadni őket, ami azt jelenti havonta anyagilag támogatod x összeggel, és így felkerül a neved a honlapra az állatneve mellé.
22:36 os vagyok. Nem azon nevettek a többiek, hogy sárgarigót tartott a barátod, hanem azon, hogy összevetetted a rókával.
A ragadozó- növényevő mivoltot is félreértetted. A kutya ragadozó, az igaz, de 12 000 éve az ember szolgálatában áll.
A szarvast is rossz példaként hoztad fel, hiszen tartása tudtommal engedélyhez kötött, és még a legszakértőbb személyek számára is életveszélyt jelent a tartása, hisz egyetlen véletlen mozdulat az állat részéről is halált okozhat. ( Így van ez a lónál is, pedig az már 6000 éve háziasítva van) Egy róka alapvető jelleme, hogy visszahúzódó, félénk, bizalmatlan. Ha háziasítani akarsz, akkor olyan állatkát kell kiszemelned, mely természetes hajlama az, hogy barátságos legyen az emberrel, ezért nem a vörös rókát választotta a linkben szereplő ipse sem.
De virtuálisan örökbe fogadni nagyon szép dolog lenne! Szegénykéknek elég nyomorúságos életük lehet ketrecben...
Régen az egyik kutya újságban írtak, igaz nem rókáról hanem farkasról.
Kisérleteztek hogy aszem négy farkas kölyök ha emberekkel él, szocialaizálják nem tom hány hónapos korukig, akkor mennyire szelidülnek meg.
A kölykök nem ketrecben éltek hanem lakásban, ugyanúgy vitték őket sétálni.
Végülis a végeredmény az lett, hogy akármennyire is úgy nevelik őket mint a kutyákat, teljes mértékben nem lesznek szelidek.
A kisérlet végén rezervátumba kerültek. Ha jól emlékszem öt hónapos korukban.
szerintem a rigós példa nem jó. a róka az róka, a rigó az rigó . a rigó az más tészta.és szerintem nem törvényszerű rókát tartani. igaz, kis korukban cukik de aztán amikor felnő és nem lesznek olyan aranyosak mint régen. kidobod az utcára? vagy ha meg szökik az emberek azt hihetik , hogy veszett és lelövik mivel nem fél annyira az embertől ezért mondhatják ,hogy veszett. vagy például elkaphatja valaki kutyáját vagy macskáját és a kétségbe esett gazdi rakhat ki mérget vagy lelövi a rókát. az utcán megharaphat egy gyereket és ki hívhatják az állat védőket és akkor elaltathatják vagy valami mást csinálnak vele.
szóval gondold meg mi elött haza viszed inkább viddel az állat kertbe
Nem tudom sokan itt miről beszélnek, de ha kölyökkorától ember neveli, akkor olyan szelíd lesz, mint a kutya, még pórázhoz is hozzá lehet szoktatni. [link]
Az már más kérdés, hogy szerintem nem jó dolog vadállatot megszelidíteni, neki a természetben a helye. Ne akarjunk már minden felett uralkodni, na akarjunk istent játszani. A Noé-nál pedig tényleg nem örökbefogadhatók, hisz a végleges lakók között vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!