A hinéna kutya vagy macska vagy mongúz?
Figyelt kérdés
A tudósok azt mondják, hogy a hiéna nem a kutyafélék családjába tartozik,hanem inkább a macskákhoz, mongúzokhoz van több köze. De miér? Kívülről teljesen kutyaszerű. Miért sorolják akkor a macskákhoz/mongúzokhoz?2011. jún. 11. 10:09
1/11 anonim válasza:
Gondolom az evolúciós törzsfejlődés miatt. Most mondta nem olyan régen a biosztanárom hogy az egész rendszertant megreformálják.
2/11 Toto652_89 válasza:
Én meg úgy tudom, hogy a hiéna, az hiéna... úgy mint a dingó, nem tartozik a kutyák közé, de máshoz se nagyon. Külön faj.
3/11 anonim válasza:
Pontosan az evolúciós fejlődés miatt van hogy sok faj több faj jellegzetességeit is magán viseli. Van hiénakutya, foltos hiéna, és csíkos hiéna.Más az hogy kutyaféle és más az hogy kutyaszerű.
4/11 A kérdező kommentje:
De a hiénakutya az nem tartozik a hiénákhoz. A hiénakutya már kutya, ahogy a dingó is.
2011. jún. 11. 17:39
5/11 Toto652_89 válasza:
Csak kutyául néz ki (hehe, ez jó :D) de NEM tartozik a kutyák csoportjába.
Van rájuk név, de azt most nem mondom meg... az NGC egyik műsorából tudom.
6/11 anonim válasza:
Genetikailag több köze van a macskákhoz, ennyi. Vannak hasonló állatok, amiknek amúgy semmi közük egymáshoz. Ilyen hasonlósági alapon a denevér is lehetne madár, de nem az.
8/11 anonim válasza:
9/11 anonim válasza:
A hiéna a hiénák közé tartozik:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!