Gonoszság ha egy bikaviadalban a bikának drukkolok?
Bizti hülye vagyok vagy szadista,de én is a bikának drukkolok.Mondjuk jól szúrja seggbe a bika hogy elmenjen a kedve az egésztől,de valakinek a halálát kivánni semmivel nem emberibb cselekedet mint bikát szúrkálni,mégha ezeréves hagyománya van is.
Aki meg felnőtt létére igyekszik a gyerek kérdezőbe azt a téves nézetet erősiteni,hogy normális dolog valakinek a halálát kivánni-azt nagyon butának tartom.
Nem! Én is a bikának drukkolok. Szomorú, hogy ez a kegyetlen hagyomány még tartja magát:(
Bezzeg a Halloweent mindenki szidja, pedig az egy mókás hagyomány, a bikaviadalt meg éltetik. Borzalom!
Etikai fejtegetésekbe most nem mennék bele a bikaviadallal kapcsolatban már páran megtették előttem.
Csak egy aprócska tévedést javítanék ki, a bika nem mindig hal meg a bikaviadal végén. Egyes bikák életét megkímélik (amelyik bátran küzdött - bár nem tudom ezt hogyan állapítják meg), igaz ez az állatoknak csak kis hányadát teszi ki. Ezek a bikák tenyészetbe kerülnek, és többet nem szerepelnek.
Ezen kívül vannak olyan viadalok is ahol nem az állat megölése a cél, csak csinálják a népnek a cirkuszt. Az is előfordulhat, hogy meg sem sebzik az állatot.
Egy turista hallja, hogy Spanyolországban a bikaviadal után az egyik vendéglőben felszolgálják a legyőzött bika heréjét, ami különleges csemegének számít. El is megy a vendéglőbe, megrendeli, kihozzák. Csodálkozva nézi az apró golyókat.
- Mi ez a vacak?
- Sajnálom uram - mondja a pincér -, ma a bika győzött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!