Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Ha állatkerti állatgondozó...

Ha állatkerti állatgondozó szeretnék lenni, milyen végzettség kell ? 19L

Figyelt kérdés
Tehát szeretnék pingvineket, cápa, krokodil, halak, tigris, elefánt gondozni,ehhez állatorvosi asszisztens képzés elég vagy több kell?

ma 08:57
 1/4 anonim ***** válasza:
92%
Állatgondozói szerintem :-) Úgy 4 hónap. De nyilván az állatkert tudja megmondani, hogy mit vár el.
ma 09:09
 2/4 anonim ***** válasza:
77%
A budapesti állatkertben csak diplomás lehet állatgondozó. Tavaly volt álláspályázat meghirdetve, amit olvastam és tökre meglepett. :)
ma 09:40
 3/4 anonim ***** válasza:
87%

Az állatkerti gondozók általában konkrét állatokkal foglalkoznak, be vannak osztva, hogy melyik állatcsoportok tartoznak a gondozása alá.

Az függ attól, is hogy az illető milyen képzéssel rendelkezik, és milyen munkát tud felelősen, biztonságosan elvégezni.

Teljesen más az állatsimogatóban a kecskéket gondozni, mint a tigriseket.

A részleteket valóban az állatkerttől tudhatod meg, az állatorvosi asszisztens minden bizonnyal megfelel, ha nem is minden állathoz, és az állatkertben a gondozó is tanul.

Itt egy állatkerti álláshirdetés.mintának:

[link]

ma 09:48
 4/4 anonim ***** válasza:
87%
Módosítom, mert láttam friss álláshirdetést: már nem kell diploma, elég az állatgondozói / kisállattenyésztői szakképesítés.
ma 10:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!