Miért nő a vadászok száma Magyarországon ?
Az agresszivitása miatt
Sok ember így vezeti le a belső feszültséget, az érzelmeit hogy vadászik
Az ölés elégedettséggel tölti el.
Engem érdekel. Majd ha lesz elég pénzem, én is vadászni szeretnék. Nem agresszió, egyszerűen szeretem a fegyvereket plusz a vadhúst is. És hát ez az élet rendje. 20/n
Mi a baj a vadászattal amúgy 1es? Kell az emberi beavatkozás a populáció szabályozás érdekében, hogy az egyensúly fennmaradjon. Másképp elszaporodhatnak pl a medvék(Erdélyben élek, itt nagy probléma egy egy maci) és az sem túl hasznos az erdőre nézve. A túl sok vaddisznó se, mert rengeteg kárt tudnak okozni.
Nem tudom, hogy valóban növekszik-e a vadászok száma, vagy ott is csak a statisztikákkal bűvészkednek.
A vadászat költséges tevékenység,nem engedheti meg magának mindenki.A vadászat a vadgazdálkodás része, nem úgy működik, hogy kimegy a vadász, és kedvére lövöldözhet bármikor, bármire. Nem ismerem a statisztikákat, de én régebben találkoztam több vadásszal, és nem mostanság. Sót, mintha a német, olasz vadászok is ritkábbak jönnének, ami lehet nem is baj annyira, az olaszokkal pl kifejezetten sok bajuk volt a vadóröknek.
Nem vadászom, de horgászom, azt érzékeltem, hogy teljesen átalakultak a szokások a vadászoknál, és szerintem keve3sebbwen is vannak.
A statisztikáról meg annyit, hogy rendszeresen leközlik, Magyarországon kb 800ezer horgász van... dehogy van annyi. Van a turista horgászjegy, amivel szépen meg dobják a statisztikát, aki csak ki akarja próbálni a horgászatot, annak is először engedélyt kell váltani, és a turista engedély is több ezer forintos kiadás, de a statisztikában nyoma marad.
Sokaknak nem jön be ez a hobbi, horgásztak 1-2 alkalommal.
A 800ezer horgász azt jelentené, hogy 11-12 emberből egy horgász... biztos, hogy nem.
A vadászoknál ez így nem működik, de azt nem tartom kizártnak, ha egy vadász az év során több vadásztársaság területén is vadászott, az jelenthet plusz egy főt.
X fő vadászott az év során a területen, és azokat év végén összesítve nem a vadászok valós számát adják ki (persze, ez csak elmélet, nem tudom hogyan működik náluk a rendszer)
Amúgy meg megvan szabva, hogy milyen időszakban nem szabad vadászni az állatokra(pl asszem most van a szarvasbőgés, ilyenkor tilos akár egyet is meglőni) plusz amikor szabad, akkor is egy adott mennyiséget szabad csak lelőni. Átlag embernek nem érné meg a vadászengedély. Maga a golyó olyan drága, hogy sokan nem engedhetik meg maguknak beszerezni. Plusz egy büntetés is annyi egy vad után, hogy normális ember nem kockáztatja azt meg.
S nézzük, ki vadászna: Az emberek nagyrészt városon élnek. Ők biztos nem fognak neki vadászni. Akkor falvakon, nem hiszem, hogy sokan megengedhetik maguknak ezt a luxust plusz még disznót se képesek sokan vágni, nemhogy szarvasra lőjjenek. Plusz még a vadászat is ugyan úgy türelem játék mint a horgászat. Vagy van kapás, vagy nincs. Sok embernek ehez nincs turelme.
Nem hinném,hogy nőne.
Vadász vagyok én is és igaz amit az 5-ös mond.
Nem csak kedvem szerint lövök mindenre mint a Vuk végén.
Ezzel csak megerősítést nyert, hogy tipikusan bűvészkedés a statisztika.
Nincs közel 70ezer aktív vadász Magyarországon, aki vadászvizsgát tett, vadász lett, és a statisztikában vadász is maradt, akkor is, ha közben felhagyott a vadászattal, vagy nem is volt aktív vadász, csak a vadászvizsgát tette le sikeresen.
Inkább hiszek egy vadásznak,akinek belülről van rálátása (pl a vadásztársaság tagjainak száma), mint egy olyan statisztikának, amely szerint a vadászok száma 30ezerről 70ezerre nőtt.
"vadásztársaság tagjainak száma"
Ha jól tudom manapság kihalálos alapon lehet csak egy vadásztársasági tagnak lenni. Előtte sok évig pártolótag lehetsz vagy aztán sok év után ha üres lesz egy hely akkor vagy felvesznek vagy nem. Pártolótagként meg elég sokat kell foglalkoznod.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!