Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Mikor tarthatom meg az erdőben...

Erde jani kérdése:

Mikor tarthatom meg az erdőben talált agancsot?

Figyelt kérdés
Szeretnék el menni agancsot keresni és nem tudom hogy mikor tarthatom meg, mivel én úgy tudom hogy illegális haza vinni

febr. 15. 23:10
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
71%
Sose.
febr. 15. 23:18
 2/14 anonim ***** válasza:
63%

Kérdező, Te tényleg ennyire szolgalelkű vagy?

Ha mondjuk a saját telkeden véletlenül kifordítanál a földből egy római kori nemesfém ékszert/dísztárgyat, azt is azonnal feladnád a postán Viktorkának elsőbbségi csomagként saját költségen? (merthogy a Q🤬va magyar jogban bötű szerint az mindig őt illeti meg)

febr. 15. 23:32
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Elméletileg soha.

Gyakorlatilag nem te vagy az egyetlen aki hazavinné.

febr. 16. 00:08
 4/14 Justinianus ***** válasza:
100%

"kifordítanál a földből egy római kori nemesfém ékszert/"

"merthogy a Q🤬va magyar jogban bötű szerint az mindig őt illeti meg"

Miért, egy Iustinianus 😅 korabeli ékszer kit kellene, hogy illessen?

febr. 16. 00:13
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Már akkor megvágnak, ha ki sem értél vele az erdőből. Újabban drón és hőkamera is van, meg sok, rejtett fotócsapda.
febr. 16. 01:18
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Akkor tarthatod meg, ha a területen illetékes vadásztársaságtól a gyűjtésre írásbeli engedélyt kaptál. Az engedélyt pénzért adják (ha adnak egyáltalán) "civilnek", vagyis aki nem tag a vadásztársaságban. Összeget nem tudok, talán ilyen 100 E körüli összeg lehet mostanában. 10 éve 30 volt.

Amit találsz, azt vagy megtartod, vagy hivatalos felvásárlónak adhatod el. (Aki gyakran maga a vadásztársaság.)

febr. 16. 07:53
 7/14 anonim ***** válasza:

Így van, érvényes agancsgyűjtési engedély kell hozzá. Meg erdőismeret, mert lehet, hogy te kapsz xy területre, de az agancs amit találsz már másik vadásztársasághoz tartozik(mert nem tudod, hogy hol van a határ a kettő között), és lefülelnek vele, akkor súlyos bünti és örökös eltiltás jár.

Az a baj a sok emberrel, hogy mivel tiltják így azt gondolják, hogy jó biznisz. A tapasztalatlan erdőjárók és az illegális agancsgyűjtők tojnak az állatokra.

Mennek, kajtatnak az erdőben, zavarják a vadat, sőt az elvetemültebbjei hajtják is, hátha leveri egy ág vagy bokor.

Abba nem gondolnak bele, hogy a vad menekül, se hall, se lát és kiugrik az útra is.

Bárki elé kiugorhat, akár a saját szüleid vagy gyereked elé.

Ha annyira agancsot akarsz, akkor inkább vetéseken nézz körül kora reggel(bár az ott található agancsot sem szabadna hazavinni), de ne csörtess be az erdőbe.

febr. 16. 10:57
 8/14 anonim ***** válasza:
0%

"Mennek, kajtatnak az erdőben, zavarják a vadat"

Jajj, tényleg, szegény vadat annyira zavarja, hogy 500 négyzetméternyi q🤬 nagy területen más is ott van... wzze ezeknek fejenként akkora tér kell, mint egy városrész, ahol meg soktízezer emlős mégis elfér egymás mellett.

Amúgy 5000 évvel ezelőtt még az ember is ott volt az erdőben, akkor hogy nem zavarta mégse? Most meg igen?

febr. 16. 11:12
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem kell nekik akkora tér. De a szarvasoknak vannak útvonalaik (lásd váltó), vannak pihenőhelyei. És egy ilyen rudli (szarvascsapat) akár 20-40 egyedből is állhat. Egy szarvasbika kb akkora mint egy közepes ló, akkor gondold el, hogy 40 egyednek mekkora hely kell pihenésre. És azok akik agancsért mennek, ők az olyan erdőrészre mennek ahol több a váltó, ergo valószínűleg belefut a pihenő vadba. Ahol nincs nyoma szarvasnak oda fölöslegesen nem fog bemenni.

Max a kezdő, aki azt hiszi, hogy lépten nyomon agancsba botlik.

febr. 16. 12:21
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

3# vagyok.

Na és mi van a koponyákkal? Gyűjtöm az állatkoponyákat, pont így, mint mások az agancsokat. Erdőben/mezőn/szántókon találom őket a kutyámmal séta közben. Agancsot is vittem már így haza, meg agancsos őzkoponyát is. Utóbbi tudom, hogy trófea, tuti illegális hogy begyűjtöttem. Na de a többi, ami csak egyszerű csont?

febr. 16. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!