Van rá esély, hogy így nézhetett ki valamelyik dinoszaurusz?
(művész: hodarinundu)
Ma láttam egy rajzot, ahol egy ilyen nagy "taréjas" dínónak olyan mintája volt, mint egy ragadozónak.
Ha nem is így néztek ki, van esély, hogy valami hasonló veszélyre emlékeztető mintázatuk volt? Vagy valószínűbb, hogy színpompás volt, mint a mai madaraké?
Meg fogjuk tudni valaha, hogy milyen színűek, mintázatúak voltak?
Miért? Egyszerűen csak szeretem az állatvilágot, ahogy az kialakult. Gyönyörű minták vannak mindenhol, pláne a madarak között (a tarkabarka papagájoktól kezdve az irizáló nyakú galambokig) akik a dinók ősei.
És zavar, hogy fogalmunk sincs, hogy pontosan hogy is néztek ki :)
Sok állatnak van "szem-foltja" ami a rajzhoz hasonlóan megtéveszti a ragadozókat
Emiatt gondoltam, hogy akár még lehetett is nekik valami hasonló
Igen, ez egy univerzális megoldás lehetett.
A dinoszaurusz, amely ragadozó, de ha nem tud zsákmányt ejteni, kinyitja a száját, és a nyelvén kialakult tehén legel egy kis füvet.
A tehén szarva egy tokba behízható, úgy az nem akadályozza a dinoszauruszt, hogy a tehénfejet hátratolva húst is egyen, ha mégis sikerül valamit levadászni, ugyanakkor a kitolt szarvval legelésző tehén is biztonságosan kérődzhet, nem attól attól tartania, hogy az éhes dinoszaurusz hátulról rátámad, és lenyeli.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!