Egy 100 kilós profi bokszolónak mekkora esélye lehetne egy 100 kilós orángutánnal szemben?
Esélye nincs. Már egy csimpánz ellen sem. Láttam egyszer egy NatGeo-s dokumentumfilmet, amin elmondták, hogy egy hím csimpánz ~600kg-al tudna fekvenyomni.
A csimpánztámadások során ha túléli az ember, általában letépik az arcát, lerágják az ujjait. Esélyük sincs ellene. Az orángután pedig jóval nagyobb a csimpánznál.
Nagy boksz kedvelő vagyok, én magam is csináltam, de a majom 2-3 szor erősebb az embernél. Karmol és harap.
Átlag embernek 1%-ot adok, hátha infarktusban meghal támadás közben a majom vagy rászakad egy fa.
Egy nehézsúlyú bunyósnak valóban lehet egy jó ütése, de erre is kicsi az esély. Legyen 10%. Egy kravmaga mesternek adnék ennél többet. Ők a gyenge pontokra mennek tudatosan. Szem, torok vagy tökös. Egy tökös után a majom is fetrengene szerintem, de ha belenyúlnak a szemébe azt sem viselné jól.
Bokszban kesztyűt húznak, most hogyha azt vesszük, hogy egy kesztyű nélküli ütés akár 10-szer erősebb is lehet, mint egy pisztoly, és állon pattintja a csimpánzt... :D
Nyilván van többféle pisztoly, nem a fél méteres .50-es kaliberű revolverre gondolok, hanem mondjuk egy .32 acp-re, ami eléggé elterjedt Amerikában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!