Különböző róka fajták tudnak-e életképes utódot létrehozni? 🦊
Ezt úgy értem, hogy mondjuk vörös róka az apa, sarki róka az anya. Ilyen lehetséges?
Na és a sivatagi róka génállománya "kompatibilis"-e másik róka fajtáéval?
Szóval, ha tudnak különböző róka fajták közös utódot létrehozni, akkor melyek azok a fajták?
Ha nem tudnak különböző róka fajták hibridizálódni, akkor miért nem?
Csak mert például a farkas és a "házi" kutya mindkettő a "canis"-be tartoznak és tudnak is kereszteződni egymással, a valódi rókák pedig a "vulpes"-be tartoznak, szóval akkor náluk is működik ez az alfaj kereszteződés?
🦊
A kutya és a farkas esetén akkor hogyhogy működik? Például a csehszlovák farkaskutya az pont ez. Mindkettő "canis" egyébként.
Akkor a valódi rókáknál, amik mind "vulpes"-ek, miért nem működik ez?
4# egyébként ez a példa nekem is az eszembe jutott, ez még érdekesebb egyébként! Ez a 2 közt szerintem nagyobb a különbség, mint a rókák közt.
Annyi, hogy az öszvér nem tud tovább szaporodni, bár ez nem lényeges.
Innentől kezdve még érdekesebb a dolog, hogy akkor most a rókáknál hogy van...
A róka nem domesztikált állat ezért nincsenek fajtái. Különböző róka fajok vannak.
A farkas meg a kutya egy fajba tartozott pár ezer éve.
Rendben, akkor különböző róka fajok.
Egyébként, ha hihetetlen is, de vannak ember által tenyésztett róka fajták is!
- Silver fox (ezüstróka)
- Canadian marble fox (kanadai márványróka, de ezt így magyarul még én se hallottam)
Az is lehet, hogy ezen kívül is vannak még ilyenek. Tehát igaz, én fajokról beszéltem, de fajták (tenyésztett róka) is vannak, csak nem Magyarországon. Bár lehet, hogy ezek nincsenek úgy "bejegyezve", mint a kutya fajták, szóval lehet, hogy nem hivatalos, de attól még vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!