Valaki tartott már mexikói farkaskutyát (Calupoh-t), milyen tapasztalatok vannak vele kapcsolatban?
Életemben egyszer láttam élőben ilyen kutyát tavaly Horvátországban, és hihetetlenül gyönyörű volt élőben, arra gondoltam, hogy szeretnék én is tartani egyett azonban tisztában vagyok vele, hogy azért ez az állat nagyobb felelősség lehet, mint az átlag kutyák, hiszen, a Calupoh fajta közelebb áll a farkashoz mintsem a kutyához.
Valaki esetleg tartott már ilyen farkaskutyát? Milyen tapasztalatok vannak vele ?
Szia,
szerintem a csehszlovák farkaskutyához hasonló temperamentumú lehet, ergo nem gondolnám, hogy olyan lehetetlen a tartása, de készülj arra, hogy teljes kontrollod nem valószínűleg lesz. Ennek ellenére jó társ, és az átlag kutyánál több idő és energia.
Ha nem zavar, hogy makacs a kutya, és a szocializációját nagyon meg kell nyomni, már a legelejétől, akkor vágj neki a kerítés megerősítésének!:)
Sajnálom, hogy nem éppen a kérdésre válaszoltam, de nekem az a tapasztalatom, hogy egy közös van minden ilyen “farkaskutyában” az pedig a makacsság, viszont nagyon ragaszkodnak.
És mivel itthon nem népszerű fajta, az emberek tudatlansága, és hozzá nem értése meg tudja nehezíteni a dolgod.
Láss példának akár engem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!