Van a környéketeken vaddisznó?
Figyelt kérdés
jan. 7. 19:36
11/23 anonim válasza:
Nemrég költöztünk el, de Békásmegyert (Budapest észak-budai csücske, a lakótelep széle egyben a Budapest vége tábla helye, erdők, legelők veszik körbe észak, de főleg nyugat felől is) is kezdték bevenni a vadállatok. Rókával többször találkoztunk a lakótelep Duna felőli oldalán ősszel-télen sötétedés után kutyasétáltatás közben, és helyi csoportokban több helyszínről is küldtek fotókat. Néha elvittem a kutyát észak felé, a híd felé, az ottani erdőkben/legelőkön többször láttunk őzet, fácánt, nyulat. A vaddisznók is egyre beljebb húzódnak, a hegy felőli, erdő melletti utcák után tavaly ők is megjelentek a lakótelepen néhányszor.
12/23 Grimfox válasza:
Vannak, bár csak a túrásaikat és lábnyomaikat láttam eddig, az állatokat nem. Éjjel aktívabbak.
13/23 anonim válasza:
5ös vagyok. Nálunk történt olyan is (2 falu között a semmiben lévő tanyáról) elszökött egy fiatal mangalica, nagyon sokáig nem volt meg. Mire vissza jött, már malacokkal érkezett,amik máshogy is néztek ki. A kinti élet alatt felkoppintotta egy vad ...
14/23 Grimfox válasza:
13., amit mondasz, az egy nagy gond a vadgazdálkodás számára. Mert nem mindig lesznek meg a szökött sertések. És ilyenkor a keverék malacok bekerülnek a vaddisznók és szaporodni is fognak velük, ha megérik a felnőttkort.
15/23 anonim válasza:
13 éve volt ez konkrétan, azóta nincs meg az a tenyészet. A vaddisznók itt létét viszont bizonyítja a történetem.
16/23 Grimfox válasza:
A tanyasi koca feláldozta a testét az igazságkeresés oltárán, és maga hozott haza bizonyítékot a vaddisznók jelenlétéről.
17/23 anonim válasza:
Drága Grimfox, inkább ennek örültem, mint sem, hogy lóval való terep során fussak bele...
18/23 Grimfox válasza:
Lóval még hagyján, az lefutja, meg elég nagy, és hangos, hogy messziről elkerüljék. Ha gyalog, vagy kerékpáron futsz bele egy malacos kocába, az eléggé veszélyes.
19/23 anonim válasza:
Ne hidd. A ló szaga elnyomja az embert, szóval nem menekül az el, őzet láttam is. A ló lehet elfut, de ha ijedtség miatt ledob, akkor megb.szta a bika, ha a ló el tud futni, én meg ott fekszek a földön...
20/23 Grimfox válasza:
Egy vaddisznónak szájmagasságban lenni valóban nem kifejezetten előnyös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!