Régen mennyivel volt "durvább" Magyarország állatvilága?
A régent úgy értem, hogy pár száz éve.
Az apám Pilisen nőtt fel, múltkor arra jártunk és beszéltünk a hely múltjáról, hogy mely helyeken járt és szóba hoztam, hogy mennyivel volt másabb az állatvilág anno.
Pl farkasok, medvék mennyire voltak átlagosak mint pl Erdélyben? Azt is mesélte, hogy az 1800-as években lőtték ki az utolsó medvét Pilisben és egy szobrot is állítottak róla.
Sokkal több vadállat volt, annyival volt "durvább". Ha így haladunk tovább, akkor 100-200 év múlva már őzet, szarvast, vaddisznót stb. is csak képeken látnak majd az embereknek, esetleg állatkertben. Egyébként világszerte jellemző a fajok eltűnése.
Ha meg sok ezer évet visszamegyünk az időben, akkor egész egzotikus állatok is éltek a régiónkban (is):
Ha a Nagy-Magyarországot nézzük, akkor a medve és a farkas alapvető volt. És a télen éhes és veszélyes farkasok sem légből kapott történetek alapjai voltak.
Manapság egy úgynevezett telep sokkalta vadabb és veszélyesebb környék mint akkoriban bármely farkasfalka. Szerintem...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!