Egy jó erős zseblámpa hatékony lehet az erdei állatok ellen?
13.: Nem is tudtam, hogy lehet kapni ilyet vadászboltban. Közterületen hordani nem illegális? Az erdőig is el kell jutni valahogy. Úgy emlékszem, hogy max 20ml a legális, és a töltet is megvan határozva.
Este is szoktál járni erdőbe?
"cigányokkal voltak afférjaim, állatokkal nem."
Eddig ez a legnagyobb paradoxon, amivel életem során találkoztam.
Nem tudom ha illegális-e, én Romániában lakom (Brassó mellett), még sosem szóltak miatta, buszon-vonaton is nálam van.
Este nem szoktam, általában a táj miatt kirándulok, pl fényképezni is szoktam, nem pedig hogy eltaknyoljak a sötétben (bár van egy fejlámpám ha esetleg rámesteledik).
A gombaszedők agresszívek szoktak lenni, mert azt hiszik hogy te is gombát gyűjtesz, vagy hogy adnod "kell" nekik valami értéket.
A vaddisznó három esetben támad csak meg:
- sebzett állat (vadászat során, de gondolom nem annak a közepébe akarsz besétálni);
- sarokba szorítod, elzárod a menekülési útját;
- az anyakoca és a malacok közé állsz.
A sebzett vad nem mérlegel elborul az agya az adrenalintól, nekedront döf, harap, minden más esetben igazából elriasztani akar biztosítani a saját (és malacai) menekülési útját.
A vaddisznó IS - mint minden állat - ösztönszerűen fél az embertől. Ha zajt csapsz vagy megérzi a szagod akkor el fog menekülni. Nem fogsz vele találkozni, a lámpára amúgy rá se hederít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!