A nyulakkal kapcsolatban felre vannak vezetve az emberek? Ez nem veszelyes?
Akkor harap a nyúl ha veszélyben érzi magát,egyébként teljesen jámbor.
Idegeneket nem mindig kedveli vagy elbújik vagy ha a házába nyúlkál az idegen akkor megharapja a kezét.Emelgetni ha nincs hozzászokva nem tanácsos mert meg tud karmolni elég csúnyán mert fél és csak védeni akarja magát mivel azt hiszi bántani akarod viszont ha tudod hogy kell megfogni akkor nem tud benned kárt tenni.
Én mindig azt szoktam mondani, hogy a nyúl pontosan olyan mint a macska, csak hosszú fülekkel.
Tartottam/tartok mindkét fajt. Egy bak nyuszim volt, imádtam, de hatalmas farok tudott lenni, ha éppen olyan hangulatában volt :D Megsértődnek, morognak, alkalmanként beléd csípnek csakúgy, ahogy a macskák közt is van amelyik fúj, morog, puffog látszólg ok nélkül, de van köztük cukorborsó is, akit nem tudsz elég ideig gyúrni, hogy az neki elég legyen, és soha nincs egy rossz gondolata sem feléd.
Szerintem sokkal károsabb az például, ami minden húsvétkor megy. Minden második gyerek nyulat akar, anyuci apuci meg rohan is az állatkereskedésbe, mert hát jajj a kis józsika ezt akarja(!) azonnal meg kell venni neki, a nyúlnak úgyse kell semmi csak egy ketrec meg répa hegyek. (Itt jegyezném meg, hogy nem, széna kell neki, nem répa. Többek közt.)
Aztán amikor elmúlik a húsvét, józsika ráún a nyúlra, ne adj' isten az megharapja/karmolja mert épp nincsen kedve a nyolcszázadik szeretgetéshez, akkor meg megy a kukába szerencsétlen állat, mert rájönnek, hogy nem plüssből van.
A szülő felelőssége, hogyan állítja be ezt a témát a gyerekének. Jó esetben ismeri a nyulak valódi habitusát, és tudja, hogy sokkal nagyobb felelősség mint aminek látszik. Sajnos ezek vannak kevesebben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!