Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Milyen teknős ez?

Milyen teknős ez?

Figyelt kérdés

Aminap találtam egy teknőst a szántóföldön, nagyon kicsi volt. Szerintem aznap kelhetett ki. Nagyon rossz állapotban volt a semmi közepén a tűző napon. Be hoztam a házamba és be raktam egy régi akváriumba, több kevesebb vízzel és egy kővel amire mászhat. Be akarom azonosítani hogy pontosan milyen teknős lehet de a neten semmi érdemleges nem volt. Meg etettem, az egyik barátom oda adta a félig üres teknős táp dobozát. Friss vízben van. El szeretném engedni ha össze szedi magát a kis krapek. Nincs tudomásom teknős beazonosító szakemberekről, ezért írtam ki ide.

Leírása: Tenyérnyi nagyságú kb. Első lábán 5 lábujj, hátsón 4. Nem annyira hosszú a nyaka. A fejét be tudja húzni de más végtagjait nem. Hosszú farka van, nem hosszabb a páncélánál. A bőrén sárga kisseb foltok vannak. A páncélján lévő kis lapok barna fekete, szürke színes. Ha jól számoltam 13 kis kocka van a teknőjén, közepén pedig egy kiálló vonal.

Képet tudok küldeni szerintem itt privát chaten ha van lehetőség, vagy instagramon. Köszönöm ha segítesz

2022. szept. 2. 15:30
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
100%
Minden lehet, én kölyökként pl. nem tudtam, hogy ártok vele és legalább két ékszerteknőst szabadon engedtem. Azóta már be is tiltották ennek forgalmazását...
2022. szept. 3. 22:16
 32/34 anonim ***** válasza:
100%
#31: Nem forgalmaznak ékszerteknőst?!
2022. szept. 4. 09:26
 33/34 anonim ***** válasza:
32# Úgy tudom, évek óta tilos, pont ezért mert kiszorítja a mocsárit a sok megszökött, vagy ráunás miatt szabadon engedett ékszerteknős.
2022. szept. 4. 10:15
 34/34 anonim ***** válasza:
100%
31-32. A tilalom a vörösfülű ékszerteknősre vonatkozik kb. 15 éve. Úgy tudom, az (állítólag kevésbé agresszív) sárgafülű ékszerteknos (meg) forgalmazható.
2022. szept. 4. 22:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!