Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Milyen teknős ez?

Milyen teknős ez?

Figyelt kérdés

Aminap találtam egy teknőst a szántóföldön, nagyon kicsi volt. Szerintem aznap kelhetett ki. Nagyon rossz állapotban volt a semmi közepén a tűző napon. Be hoztam a házamba és be raktam egy régi akváriumba, több kevesebb vízzel és egy kővel amire mászhat. Be akarom azonosítani hogy pontosan milyen teknős lehet de a neten semmi érdemleges nem volt. Meg etettem, az egyik barátom oda adta a félig üres teknős táp dobozát. Friss vízben van. El szeretném engedni ha össze szedi magát a kis krapek. Nincs tudomásom teknős beazonosító szakemberekről, ezért írtam ki ide.

Leírása: Tenyérnyi nagyságú kb. Első lábán 5 lábujj, hátsón 4. Nem annyira hosszú a nyaka. A fejét be tudja húzni de más végtagjait nem. Hosszú farka van, nem hosszabb a páncélánál. A bőrén sárga kisseb foltok vannak. A páncélján lévő kis lapok barna fekete, szürke színes. Ha jól számoltam 13 kis kocka van a teknőjén, közepén pedig egy kiálló vonal.

Képet tudok küldeni szerintem itt privát chaten ha van lehetőség, vagy instagramon. Köszönöm ha segítesz

2022. szept. 2. 15:30
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%
nézd meg, hogy mennyire puha a páncélja, ha puha, akkor sok csigát adj neki
2022. szept. 2. 16:07
 12/34 anonim ***** válasza:
Mocsári teknős.
2022. szept. 2. 16:11
 13/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget. Elviszem majd egy állatkereskedésbe a közeljövőben
2022. szept. 2. 16:12
 14/34 anonim ***** válasza:
86%
Nem, ő tényleg nem mocsári. Valamilyen házi vízi teknős lehet - de nem hasonlít ékszer tekire sem. Érdemes körbe kérdezni a környéken, nem szökött e el valakitől egy ilyen mielőtt mehelyre rohansz vele.
2022. szept. 2. 16:40
 15/34 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg nem mocsári. Keresgéltem otthon tartott fajok közt, de nem találtam oylat, ami hasonlít. Teknősös csoportokba kitehetnéd a képeket, hátha valaki beazonosítja. Kisállatkereskedésbe én nem vinném, ott gyakran világukat se tudják (példának okáért nekem egyszer megpróbálta egy ilyen helyen beadni az árus, hogy 20 literes akváriumban nyugodtan tarthatok 3 aranyhalat). Egy tenyésztőhöz is beviheted, ő pontosabb tudással rendelkezik.
2022. szept. 2. 17:35
 16/34 anonim válasza:
21%
Kutya lesz az, csak ilyen kis fajta. Engedd el, nem szép dolog bezárva tartani.
2022. szept. 2. 17:36
 17/34 anonim ***** válasza:
100%

Még leginkább a sárgafülü ékszerteknősre hasonlít, amit említett is itt egy hozzászóló.

De mit kereshetett a szántóföldön?!

2022. szept. 2. 17:38
 18/34 anonim ***** válasza:
0%
Pedig ez mocsári.
2022. szept. 2. 17:49
 19/34 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer hozzám is hoztak egyet, a harmadik szomszéd találta meg a céklák között. (Az vörösfülű volt, tőlem szökött meg.)

Egyébként ha van a közelben természetes víz, tó, vagy patak a teknős szempontjából az a legjobb, ha oda elviszed. A természetvédelem szempontjából meg attól függ, hogy milyen fajta. Valami öko civil szervezet ha van a környéken, ott lehet biológus esetleg.

2022. szept. 2. 17:50
 20/34 anonim ***** válasza:
100%

Javaslok egy megosztást a Teknősmentsvár nevű Facebook-csoportban:

[link]

Szerintem sem mocsári teknős, és nem is ékszerteknős, szerintem nem is királyteknős (bár ezt már nem mondom 100%-ra). Vízi teknős, szerintem a csoportban tudnak majd pontosabbat, esetleg a gazdáját is megtalálhatják.

2022. szept. 2. 18:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!