Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Milyen teknős ez?

Milyen teknős ez?

Figyelt kérdés

Aminap találtam egy teknőst a szántóföldön, nagyon kicsi volt. Szerintem aznap kelhetett ki. Nagyon rossz állapotban volt a semmi közepén a tűző napon. Be hoztam a házamba és be raktam egy régi akváriumba, több kevesebb vízzel és egy kővel amire mászhat. Be akarom azonosítani hogy pontosan milyen teknős lehet de a neten semmi érdemleges nem volt. Meg etettem, az egyik barátom oda adta a félig üres teknős táp dobozát. Friss vízben van. El szeretném engedni ha össze szedi magát a kis krapek. Nincs tudomásom teknős beazonosító szakemberekről, ezért írtam ki ide.

Leírása: Tenyérnyi nagyságú kb. Első lábán 5 lábujj, hátsón 4. Nem annyira hosszú a nyaka. A fejét be tudja húzni de más végtagjait nem. Hosszú farka van, nem hosszabb a páncélánál. A bőrén sárga kisseb foltok vannak. A páncélján lévő kis lapok barna fekete, szürke színes. Ha jól számoltam 13 kis kocka van a teknőjén, közepén pedig egy kiálló vonal.

Képet tudok küldeni szerintem itt privát chaten ha van lehetőség, vagy instagramon. Köszönöm ha segítesz

2022. szept. 2. 15:30
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
királyteknős lenne?
2022. szept. 2. 18:06
 22/34 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem hibrid, mivel egyik vadonélő és egyik házi fajra sem hajaz 100%-osan. Ha tippelnem kéne, mocsári és király mix.
2022. szept. 2. 21:36
 23/34 anonim ***** válasza:
61%
2022. szept. 2. 22:02
 24/34 anonim ***** válasza:
46%
wow, lehet, hogy hibrid? Nekem még az jutott eszembe, hogy albinó mocsári, de az nem biztos, hogy létezik és így néz ki :-)
2022. szept. 3. 07:51
 25/34 A kérdező kommentje:

Néhány hasznos kép még a teknőről és a hasáról [link]

[link]

[link]

2022. szept. 3. 11:35
 26/34 A kérdező kommentje:
Már ma este elengedem, szerintem tudom hova készült menni. A szántó földtől messzebb van egy rét, annak a végén egy tó. Valószínűleg csak megzavartam őt az oda való út közben. Köszönöm azoknak akik eddig segítettek
2022. szept. 3. 11:40
 27/34 anonim ***** válasza:
100%
Hát a hasa, az tiszta mocsári
2022. szept. 3. 13:46
 28/34 anonim ***** válasza:
100%

#26: "Valószínűleg csak megzavartam őt az oda való út közben."

Kérdés, hogy honnan jött? A viziteknős nem szokott olyan messzire kerülni a víztől, legalább is saját szándékából nem.

2022. szept. 3. 14:58
 29/34 A kérdező kommentje:
#28 Lehetséges hogy valamilyen furcsa házi tekiről beszélünk amit egy agyhalott ki rakott? Akkor még nem engedem el, megpróbálok keresni valamilyen szakértőt a környéken.
2022. szept. 3. 16:12
 30/34 A kérdező kommentje:
Mondjuk az is lehet hogy egy helyi kölyök szedte össze őt a tóból, mert sokat jár arra pár gyerek. Gondolom haza akarta vinni majd félúton meg gondolta magát
2022. szept. 3. 16:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!