Tényleg igaz, hogy a csimpánzok az egyedüli olyan állatok, amelyek nem csak élelemszerzés, területvédés miatt, hanem csak úgy élvezetből, unaloműzésből is ölnek más állatokat?
A kutyák inkább erre lettek tanítva, kitenyésztve, az ember vadászatainak segítésére, nem a saját élvezetükből teszik.
A macska viszont igen.
"A következő lépcsőfok az lenne ha a tápláléknak szánt állatoknak is korrekt életet és kíméletes halált biztosítana egy faj."
Mondjuk a nagymacskák elég gyorsan és kíméletesen ölnek, legalábbis egyből a torokra mennek, az gyors halál.
Ellenben a kutyafélékkel (sakál, vadkutya, farkas) illetve medvékkel és hiénákkal, melyek kb élve kibelezik az áldozatot és úgy eszik a szerencsétlen állatot, hogy még életben van.
A mérgeskígyók is néhány másodperc alatt végeznek az áldozatukkal.
A nagymacskák azért ölnek gyorsan és kíméletesen, mert a táplálékszerzés a cél. Viszont ott is akad, hogy unalomból kergetnek valamit (gepárdról láttam azt hiszem iylen videót).
A házimacska viszont simán unalomból megfogja a madarat, hol elengedi, hol ismét elkapja, a madár közben sokszor sérül, és előbb vagy utóbb elpusztul. Mert ez csak játék, és addig szórakoztatja a macskát, amíg mozog.
De egyébként rengeteg állat csinál ilyet. Az orkák is arról híresek, hogy dobálják a szerencsétlen fókákat, passzolgatják egymásnak mint a napközis gyerekek a focilabdát.
De vannak rosszabbak is. A vidrák bébifókákat erőszakolnak például. Sokszor ők is elpusztulnak. Mondjuk valamelyik fóka faj meg pingvineket erőszakol...
A természet kegyetlen, no. Mondhatjuk, hogy a csimpánz nincs ezzel egyedül.
https://www.youtube.com/watch?v=6MQhwTu82I0
Jah, hát szerintem kíméletebb mikor a sertést megsokkolják úgy hogy semmi fájdalmat ne érezzem aztán gyorsan elvágják a torkát. Ilyesmit tudtommal nem csinálnak a nagymacskák.
6-os voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!