Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Hatalmas, nyúl méretű patkányo...

Hatalmas, nyúl méretű patkányok élnek tőlem nem messze, ez baj?

Figyelt kérdés
Németországban élek, most költöztem egy szép, nyugis kisvárosba. A helység legutolsó utcájában élek, nem messze kezdődik innen egy erdő, amelynek a szélén egy kis csatorna folydogál. Pár napja felfedeztem, hogy óriáspatkányok lakják, hosszú járatrendszert fúrtak a csatorna mentén végig, és onnan leskelődnek. Némelyik a víz mellett ücsörög, és tisztogatja magát, más példányok meg élvezettel csobbannak a vízbe. De valami brutális nagyok. Soha életemben nem láttam ekkora patkányokat. Van valami probléma ezzel? Nem zavarnak, nem undorodom tőlük vagy ilyesmi, de mégis csak rossz hírű állatok. Elég közel vezet a napi sétautam a tanyájukhoz, meg elvileg a kertbe is be tudnának jönni, ha akarnának. Jelenthetnek bármiféle veszélyt ezek az állatok? Egész jópofák különben. Kifejezetten intelligens ábrázatuk van, ezen rendesen meg is lepődtem, mert ilyen közelről életemben nem láttam még egyet sem.

2022. márc. 10. 19:46
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
Max ha a patkany es a hodpatkany szerelmebol szuletett utod akkor lenne lehetseges ez. De akkor ott ugye a him egyednek a patkanynak kene lenni. Mert forditva fizikai keptelenseg lenne a fialas egy patkanynak. Abba belepusztulna.
2022. márc. 11. 06:53
 32/37 A kérdező kommentje:
Nem hinném, hogy a patkány képes a nutriával hibridizálódni. Rendszertanilag ehhez túl nagy köztük a távolság.
2022. márc. 11. 08:13
 33/37 anonim ***** válasza:

Ezért írtam, hogy szinte képtelenség akkora patkány.

Egyébként míg a patkány az egéralkatúak alrendjébe tartozik, addig a nutria a sülalkatúak alrendjébe. Míg a patkány az egerek családjába, addig a nutria a nutriák családjába tartozik.

Magyarán dobj majd nekünk egy képet az ominozus egyedekről, mert így csak találgatunk. De szerintem sanszos,hogy nutria amit patkánynak néztek.

Oldalról fotózd majd őket. Remélhetőleg éles kép is lesz, és nem sötét.Csak mert ha nem patkány, akkor annak a kiírásnak értelme egy szál se. Mivel a nutria szerepel a Természetvédelmi Világszövetség Vörös listáján. Fokozottan védett faj!

2022. márc. 11. 17:20
 34/37 anonim ***** válasza:
4-es a füle mekkora volt? Mert így a leírás alapján lehet Nagy mara-t láttál, aminek meg nem kéne itt lennie Magyarországon, mivel, hogy Dél-Amerikai állat. Állatkertekben van Nagy mara Magyarországon? Nem szökött meg egy példány? Pár napja meglátogatta a pingvin is a rendőröket is, és a rendőrök segítettek a pingvinnek hazatalálni a Fővárosi Állatkertbe.
2022. márc. 11. 17:31
 35/37 anonim ***** válasza:

Nem véletlen, hogy az ilyen kamu nagyságú állatokat soha nem úgy fotózzák, hogy egy mérőszalag mellé van a tetem kiterítve.

Szerintem nem nutria volt, hanem pézsapocok.

2022. márc. 15. 11:24
 36/37 anonim ***** válasza:

35-ös az is lehet, sőt sanszosabb, mint a nutria, ebben igazad van. De a kérdező ígérte,hogy lefotózza. Addig meg csak találgatunk. De az tény,hogy a pézsmapocok 1915-ben jelent meg először Bajorországban, 1917-ben Szászországban, 1927-ben Baden-Würtenbergben, amúgy eredeti élőhelye Észak-Amerika lenne.

De ugyanúgy szerepel a természetvédelmi világszövetség vörös listáján.

2022. márc. 15. 11:39
 37/37 anonim ***** válasza:

Nutria lesz az.

A patkány nem "hobbiból" van a csatornában, csak ott közlekedik, rejtőzik, tápolni biz' bejár az emberek közé a szemétre, vagy arra amit talál (a szennyvízben ugyebár elég kevés az ehető, emészthető anyag a patkányok számára).

2022. márc. 15. 23:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!