Lehetséges hogy egy rókának kék legyen a szeme?
Az valamilyen mutáció eredménye.
De amúgy a rókának ilyen világos aranybarnás szeme van.
A sarki rókának meg fekete színű, de adódhat sarki rókánál heterokrómia, ez is a túléléshez szükséges, azon a területen a hó miatt a fény másabb, magyarán a szem szín védelmi funkció is, de rókánál még nem láttam olyat.
Házi állatoknál is van heterokrómia, de az a tenyésztés miatt is kialakulhat, a természetben a heterokrómia nem túl gyakori, mivel minden szín, még a szemszín is a túlélésben segít, de nem is lehetetlen, sarki rókánál az ősök között kell kutatni ennek a kérdésnek a megválaszolására. Majd lehet én is utána olvasok, én is láttam olyan képet, majd csekkolom közelebbről is, hogy szerkesztett-e, csak google képkeresőbe néztem index képeket egyelőre, nem nyitottam meg.
A heterokrómia embereknél is előfordul, nekem is heterokróm a szemem, csak nekem centrálisan, szóval nekem nem olyan feltűnő, mint akinek egyik szeme kék a másik barna és stb.
De szimpla kék szem színű sarki róka olyan szerintem a természetben nem fordul elő, ha tenyésztik akkor talán. Heterokrómia az állatvilágban is előfordul, amit linkelt 4-es azok között is több volt a háziasított állat heterokrómia. Vadállatoknál kevesebb képet láthattunk, sarki róka, farkas , bagoly, de már a bagolynál sem vagyok biztos, hogy nem-e vadállatmentő menhelyen lévő bagoly pár utóda.
Ja és jelezném, hogy a bagolynál sanszosabb a szembetegség, ha megnézed a bal szemét annak a formája is oválisabb a szembogárnak, míg a jobb szemén kerek. Szerintem annak a bagolynak sérült valamikor a bal szeme, pláne hogy a szemhéj is kifele áll, és nem illeszkedi a szemére. A szürkés vastagabb körív meg lehet szürkehályog is.
De nem az, nem szembetegség, sanszosabb, hogy az szerkesztett kép. A klónozó eszközt az illető nem tudta használni, vagy direkt formázta ilyenre és a bal szeme nem olyan lett mint a jobb. A szemhéjon is látszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!