Lehetséges-e Magyarországon oroszlán tartása magánháznál?
Hát, az igaz, hogy ha a cirkuszokat és néhány állatkertet veszünk alapul, akkor még én is jobb körülményeket tudok biztosítani neki...
Szerintem ha a törvényben leírt biztonsági kritériumoknak eleget teszel, illetve van az ilyen állatokkal való foglalkozásra érvényes gondozói vizsgád, képesítésed, akkor semmi akadálya.
A rendelet nemcsak azt írja elő, hogy egy-egy fajt milyen körülmények között lehet tartani, hanem a tulajdonosnak is kellő szakmai ismerettel kell rendelkeznie. Rodics szerint sokan azzal indokolják a tartási kérelmet, hogy tenyésztenék a vadakat, majd a szaporulatot visszaengednék a természetbe, míg mások kutatási céllal tartanának a kertben tigrist vagy farkast. Az utóbbi esetben a magánszemélyek esélyei a magyarországi szervezett etológiai kutatások miatt sem túl kecsegtetők. Az engedélyeket az illetékes jegyző és a természetvédelmi hatóság közösen adja ki, ám ha védett állatról van szó, akkor a jegyző beleegyezése ellenére elutasíthatják a kérelmet.
Bocsi, kicsit hosszú, de remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!