Mi errősebb a medve vagy a bika?
most akkor tehenekre, vagy bikára?
Egyébként attól függ, milyen az edzettségük.
A természetben a szarvast leteríti a medve.
De medvével nehéz ekét húzatni.
Egy grizzly erősebb, egy maláj medve nem :D
de egyébként általánosságban szerintem erősebb lenne a medve.
A bikának vannak szarvai, és fel tud öklelni pl egy medvét, ha elég tökös, és nem ilyed meg. Meg persze szerencséjének is kell lennie.
A medvének meg karmai és fogai vannak, meg alapjában véve ragadozó. Én nem tudnám megmondani, bármelyikük kikerülhet győztesként. De ez a méretüktől is függ, meg milyen ügyesek, bátrak, és főleg az számít, hogy melyikük támad először. Mert ha a bika 40 km/h -val nekiront hegyes szarvaival a medvének, akkor annak nem sok esélye lesz a bikával szemben. De szerintem nem igen mernek nekirontani, hacsak nem valami agresszív viadalokra tenyésztett bikáról van szó. Amúgy meg inkább a medve lenne a győztes, ha a bika nem tudna nekifutni. A medve a szarvait le tudná fogni a mancsaival. De ehhez a medvének is elég jól kifejlett példánynak kell lennie.
A szarvasmarhák tehén egyedeid választják ki prédának a medvék , ami gondolom nem véletlen. A 750 kilós legelő, vagy karámban lévő teheneket könnyedén megöli a medve. A bikákat inkább kerüli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!