Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Általánosságban az emberek...

Általánosságban az emberek többsége a cápáktól, vagy a krokodiloktól fél jobban?

Figyelt kérdés

Két klasszikus faj, csak hogy mondjak példát a nagy fehér cápa és a nílusi krokodil.

Tudom mind a két ragadozó ijesztő és vérfagyasztó, de ha lehetne választani, akkor melyiket gondoljátok veszélyesebbnek, félelmetesebbnek?

Gondoljátok, akkor megindokolhatjátok, hogy: 'ez pl. azért, ez pedig ezért'

Kíváncsi lennék felmérésekre, statisztikákra, de nagyon!

2020. júl. 9. 10:21
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
#10 az ember sokkal gyorsabban fut annál rövid távon. Már csak az a kérdés, ki bírja a tempót tovább :)
2020. júl. 9. 12:16
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
#10 kb. három-öt métert vízből indulva is 15km/h-van szárazföldön is meg tesz. Hatodik méteren meg 2-3km/h-ra lassúl.
2020. júl. 9. 12:18
 13/27 anonim ***** válasza:
20%
Én Orbántól
2020. júl. 9. 12:37
 14/27 anonim ***** válasza:
96%

Volt már dolgom krokodillal Floridában, megálltunk egy mocsaras szakaszon az RV-vel, a barátom meg elkezdett horgászni. 30 perc múlva kiderült hogy fél órája a nádasban egy krokodil hátára dobálja a horgot, azért nincs kapás :D Amikor közelebb mentünk akkor tett egy hirtelen mozdulatot felénk a fejével de nem ijedtünk meg tőle úgyhogy fogta és elment. Nem azért írtam ezt le mert példa értékűnek gondolom hanem azért mert szerintem egy cápával való találkozás nem tud így végződni. Ott ha a cápa közel jött hozzád akkor azt okkal tette, éhes, vadászik.

De ugyanakkor talán pont ezért statisztikailag a krokodilok több balesetet okoznak, vélhetően azért mert óvatlanabbak velük az emberek. Tele van az internet cikkekkel, hogy kutyákat esznek, embereket rángatnak be a vízbe, haszonállatokat lopdosnak, sőt valami bolond nő egynek ráültette a hátára a babáját, hogy fényképet csináljon...Mondanom se kell, csúnya vége lett.

Összességében én a cápától jobban félek, mert nem látom, és sokkal kevesebb menekülési/cselekvési lehetőség van ha beüt a baj, mint egy krokodil esetében. A cápa abszolút helyzeti előnyben van, míg a krokit ki lehet valahogy kerülni, cselezni. Plusz szintén megnyugtató gondolat hogy bár a krokodil nagyon erősen tudja összezárni az állkapcsát, kinyitni viszont alig tudja, egy gyerek keze is elég erős ahhoz hogy megakadályozza (feltéve persze hogy eljut a gyerek keze a krokodil szájáig anélkül hogy leharapnák tőből:D).

2020. júl. 9. 12:41
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

A cápától, mert a krokodillal ellentétben a cápa akkor is sebesülést okoz, ha nem akar megenni. A cápa úgy vizsgálja meg a számára ismeretlen dolgokat, hogy beléjük harap. A krokodilnak nincsenek ilyen körülményes ismerkedési szokásai. A cápatámadásokat, amiket a NatGeon meg hasonló ismeretterjesztő csatornákon látni, azért élik túl az emberek, mert igazából az nem konkrét támadás, hanem csak megkóstol :) . Ezért van az, hogy ezek általában úgy vannak, hogy "éreztem egy éles fájdalmat, láttam, hogy vörössé válik a víz, utána láttam úszni a cápát mellettem". Továbbá a krokodil inkább zúz és tép, míg a cápa fogai vágnak, ami szerintem kellemetlenebb.

Ha el akar kapni, akkor meg tök mindegy, a vízben mindkettő kinyír, ha akar. A krokodilnak sem fogod tudni befogni a száját, az ismeretterjesztőkben sem csettintésre csinálják ezt, hanem előtte kifáraszrják a parton, ráugranak a hátára és utána kötik meg a száját. Ha alapból megpróbálnád ezt csinálni, akkor csak megrázná a fejét, ezzel kiszabadulva a fogásból, ugyanis a nyakizmai nyagyon erősek.

Ami miatt szerintem még kevésbé szívás a krokodil támadás, hogy ott a közelben ott a part, közel a segítség, nem ugyanez a helyzet a nyílt vizen.

Viszont ezzel szemben néhány krokodilpopulációról ismert, hogy konkrétan emberre vadászik. Cápákról ilyet még nem hallottam. Talán mégis inkább a cápát választanám :D . De ha konkrétan meg akarna ölni akkor tökmindegy melyik.

2020. júl. 9. 16:35
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a krokodiloktól, mivel azok a parton is képesek mozogni.
2020. júl. 9. 23:59
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
#16 Igen de a parton ha oda mész hozzá, csak akkor veszélyes.
2020. júl. 10. 00:06
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
nyilván de az átlag ezt nem tudja
2020. júl. 10. 00:21
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
Sokat uszkalok tengerekben, mindig rettegek egy esetleges capakalandtol ... krokodilos helyen meg sosem jartam az allatkerten kivul, tehat ez nem annyira izgat.
2020. júl. 11. 14:34
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Csak le kell menni az Adriara [link]
2020. júl. 11. 14:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!