Vadállatoktól kell félni?
Bocs, rosszat linkeltem. Ugyanaz a videó, de a legvége:
Nem mindegy, hogy kijelölt ösvényen haladsz-e ahol már előtted elment több ezer ember ezáltal jó kis szagmintát hagyva maga után amit alapból elkerülnek az állatok...
Vagy az erdő mélyén a susnyásban mész... :D
Utóbbikor összefuthatsz vadállatokkal de szerintem nincs okod a félelemre.
Ha zajt csapsz úgy is elmennek, egyedül a fácán meg a nyúl tudja ráhozni a szívbajt az emberre amikor az utolsó pillanatban ugrik csak ki a bokorból....
Ha ennyire félős vagy akkor ne menj egyedül :)
Valami erősfényű zseblámpa legyen nálad pótelemekkel/pótakkuval.
"Az aranysakál nem veszélyes." - Kivéve, ha az élete múlik rajta.
Csak az olyan vadállatoktól kell félni, amelyik két lábon jár, és szól hozzád, pláne ha fegyvere is van. A többinek több esze van, és tudja, hogy az embertől neki kell félnie. Járj mindig hangosan, tudasd velük, hogy itt jár a legveszélyesebb ellensége az élővilágnak. (tisztelet a kivételnek!)
Gyerekként 3-an fiúk és egy lány kilógtunk az erdőbe éjszaka a szüleink tudta nélkül lepkét fogni. Vittük a lepedőnket, egy karbidlámpát és némi kötelet. Ezt feszítettük ki a fák között, erre tettük a lepedőt, és világítottuk a karbidlámpával. A fél kilométernyire lévő laktanyában meg a katonák bet.jtak, hogy mi az a fényesség. Oda is lopakodott három felderítő, de amikor látták, hogy négy gyerek, megnyugodtak, és majdnem hajnalig beszélgettünk. Otthon meg lebuktunk, mert mire hazaértünk, már ébredeztek a szüleink. Állatot egyet sem láttunk.
Felnőttként számtalanszor aludtunk az erdőben, erdőszélen sátorban a feleségemmel és a gyerekeimmel. Úgy nyaraltunk egy-két hétig, hogy ott aludtunk, ahol éppen ránksötétedett. A szúnyogokon kívül soha semmilyen állattal nem volt problémánk, nem féltünk. De a helyet mindig úgy választottuk meg, hogy ember észre ne vegyen bennünket. Az igazi veszélyt egy másik ember jelentheti!
Késünk ugyan volt a vacsorázáshoz kenyeret szelni, de soha meg nem fordult a fejünkben, hogy azt állat ellen használjuk.
# 18
Voltam/vagyok: tájfutó, (kék)túrázó, gombászó, horgászó, vadászaton hajtó stb.
Szóval sokat voltam kint az erdőn.
És nem csak az ember okozhat gondot.
Pl. egyszer körbevett egy felhergelt kutyafalka.
Kb 8-12 kis-közepes termetű kutyával.
Ha nem sóderos kavicsos az út akkor gondban lettem volna.
(Máskor láttam már a környéken őzet űző kutyafalkát is...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!