Mikortól jön szívesen a kiskutyám sétálni? Mikortól nem fog félni mindentől? ( kutyák, emberek, autók)
14 hetes, sajnos nem szeret sétálni. Ha leviszem elintézni a dolgát és azonnal rohanna vissza, próbáltam vele körbejárni pár háztömböt,de sokszor leült,alig akart mozdulni akkor is győztem csalogatni. Amint meglát egy embert vagy kutyát, azonnal leül vagy menekül. Eddig az oltások hiánya miatt nem vihettem le,most meg lehet ez a baj? Ezért nem szeret sétálni? Hogy tanítsam meg,hogy szívesen és bátran jöjjön velem?
Sajnos szocializálni nehezen tudom,mert hiába pici az emberek rakják azonnal pórázra a kutyáikat és vonszolják el őket előlünk, pedig nem véreb,csak egy vizsla.
Nem lehet, hogy fázik? Az én kölykömmel is az a gond főleg, hogy befagy a kis segge.
Vigyél valamilyen játékot neki, esetleg egy otthon illatú pokrócba csavarva üljetek le eleinte egy padra, hogy megszokja lent is lehet maradni még picit.
Vizsla, a legcukibbak a világon :D
Nálunk a környéken egyre több van, imádnak sétálni. Vidd le az egyik kedvenc játékát, játssz vele lent, kényszerítsd rá, hogy szocializálódjon. Persze nem úgy hogy odanyomod mindenhova, de keress valakit akinek egy kedves nyitott kutyusa van, és próbáljatok egy darabig együtt lenni. Nálunk is félt eleinte a sétától, még kicsi is volt a hámhoz, és mindig kibújt :D Aztán találkoztunk egy azonos fajta nőstény kutyussal, összebarátkoztak, párszor átment játszani, tőle szerette meg a labdázást, illetve a kinti létet is. Azóta amikor csak lehet kint akar lenni.
Majd kinövi, próbáld segíteni, próbáld meg nekik megmutatni, hogy nem rossz dolog ez. Lásson más kutyákat, ha kell tényleg csak menjetek ki, üljetek le és hadd nézzen más kutyákat játszani. Egy idő után magától is oda fog menni. Meg kell vele szerettetni a lenti létet, csak türelem kell hozzá :)
küldesz képet?
Nagyon köszönöm mindenki válaszát, legközelebb viszem a kedvenc játékát.
Remélem jól csináltam, és látható lesz a kép róla. Ez pár hete készült legjobb,mert pörög forog, és sokszor elmosódik a fotón.
Azért nem szeret sétálni, mert nem szokott hozzá, és fél, minden új, idegen és riasztó még neki.
Akkortól nem fog félni, és fog szívesen menni, ha rájön (segítségeddel), hogy ez valójában jó dolog.
Jelen szituban elengedhetetlen lenne, hogy elkezdj vele kutyaoviba járni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!