Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Igy elkaphattuk a veszettseget...

Igy elkaphattuk a veszettseget? Sos!

Figyelt kérdés

Kertunkben van/volt 5 tyuk egy kakas.Mig en aludtam parom felkelt hogy hallotta a tyukok nagyon mozognak hangoskodnak.Kiment es latta h 2 tyikunkat megolt egy roka latta a rokat azt mondta nezett ra a roka aztan elfutott. Ket tyukunk meghalt ..egy tyukunk verzett azt hittuk meghal de ma mar semmi baja ugyanolyan mint volt persze tollai nyuzottak.de ugy latjuk rendbe jott.

Na de az okos ferjem behozta a ketto doglott!! Tyikot es megfozte es odaakarta adni a kutyanknak en szoltam ra h mi a francot csinal dobja ki reggel.felek mert van egy kislanyunk.igy elkaphattuk ?hetfon tortent ?!mar rettegek :'( nem ertem se a tyukhoz se a semmihez de felek h elkaptuk mit tegyek

Azota voltam 3 dokinal szerintuk nem de rettegek , ez multhet hetfon tortent

2019. nov. 27. 18:06
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem kaphatatok el.
2019. nov. 27. 18:10
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Sztem elkaptátok mindannyian, de nem hétfőn 😀
2019. nov. 27. 18:10
 3/16 A kérdező kommentje:
Utolso koszi...:D tenyleg ideges vagyok ..c
2019. nov. 27. 18:13
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
A veszett róka nem szalad el. Teljesen egészséges reakciói voltak. Egyébként évente oltják csalival őket is úgy, hogy repülővel szórják a csaliba rejtett védőoltó anyagot. Szóval aggodalomra semmi ok.
2019. nov. 27. 18:38
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
De megfőzni a róka által becserkészet tyúkot tényleg nem kellett volna.
2019. nov. 27. 18:39
 6/16 anonim ***** válasza:

A veszetség (leggyakrabban) harapás útján terjed mivel az állat (netán ember) nyálmirigyeibe is eljut a vírus és valamilyen nyílt seb is kell hogy bekerülhessen a szervezetbe. Hőkezelt húban már valószínűleg nincs bent a vírus de jobb félni mint megijedni, nem célszerű már azt megenni. Tudom ajánlani a Zállatorvos youtube csatornát. Egy magyar szakképzett állatorvos animál igényes és vicces tartalmat. A veszetség ről is készített már videót:

[link]

2019. nov. 27. 18:52
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
A róka egészséges volt, nem volt beteg ne aggódj már!
2019. nov. 27. 19:12
 8/16 A kérdező kommentje:
Nem toroltem semmi valaszt !koszi a valaszokat akkor remelem nem lesz gond. Egyebkent gyakori a veszettseg rokaknal ?
2019. nov. 27. 19:16
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer kérdeztem az állatorvosunkat mivel egy vakondot mentettem az aszfaltrol és megharapott picit, de ő mondta hogy a mosatlan almától előbb lesz beteg az ember minthogy és, hogy már évtizedek óta nem volt veszettség mivel oltják is a vadakat, ahogy írtam és az egyik volt kollegám is ebből írta a szakdogáját és ő is ezt mondta, de ha valaki városba elpusztult rókát talál azt jelezni kell a körzeti állatorvosnak, begyűjtik és megvizsgálják.

A veszetségnek látható jelei vannak szóval a ti rókátok nem volt veszett mert elszaladt, de a tyúkot ne adjátok oda a kutyáknak.

2019. nov. 27. 19:29
 10/16 anonim ***** válasza:
29%

google mire való te szerencsétlen.

annyi segítséget megadok, hogy nébih, mert látszik, hogy tök sötét vagy.

2019. nov. 27. 19:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!