Mik azok a szörnyek, amik büdös vízben fejlődnek?
Pár hete gyűlő esővízben láttam, régen, sok évtizeddel ezelőtt pedig a kerti budi környékén voltak ilyenek...
Fotóm nincs, megpróbálom leírni szavakkal:
Kb. 2-3-4 centis férgek vagy mit. Hengerszerű a testük, ami hirtelen elvékonyodik, és kb. a testükkel megegyező hosszú farokban végződik. Lábakat , szemeket nem látok rajtuk, nem tudom van-e nekik. Felnőtt korukban barnás szürkés színűk van ha jól emlékszem. Most amik a vízben úszkálnak, még áttetsző színűek és kicsik. Undorítóak. És ha kiöntöm őket a földre, el tudnak csúszni-mászni.
Kik ők?
És kihalnak vajon, ha nincs pangó víz? Vagy tudnak a kertben tovább élősködni, kárt tenni?
Egy szúnyog kifejlett korában nem lesz 3-4 centis, nemhogy lárvakorában! És az alakja is egészen más, mint amit leírtam...
Jelenleg a vízben ilyen kis áttetsző nyálkás kukacnak tűnnek, amiknek ugyanakkora a farkuk, mint a testük.
Kifejlett korukban meg kb. olyan vastag hengeralakjuk lesz, mint egy ropiból letört 2 centis darabka vékony farokkal megtoldva. Vagy mint mondjuk és kétszeres hosszúságú tic-tac cukorka, na olyan vastag hengerek. És sötétek lesznek idővel. És a farkuk vékony és hosszú...
(Távol áll ez a szúnyogtól...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!