Mi lehet ez?
Figyelt kérdés
Utóbbi időben felbukkant nálunk egy fura kis lény.Érdekes helyeken találom, pl a tálalószekrényben, a varrógép fiókban, de sejtem hogy bárhol felbukkanhat.Nagyon pici, kb 2 miliméter körül van.Szürke, nagyjából "ovális", szelvényezett testű, fekete kis szőrökkel a szelvények között.Nincs, fej, tor, potroh, nagyon egyszerű alakja van.Lassan mászik, olyan pici, azt sem látom merre van fejjel és hány lába van.Valami moly lárvára tippeltem eddig, de képeken nem látok a moly formáinál olyat, úgyhogy passz.2017. okt. 16. 19:50
2/8 anonim válasza:
Én is arra tippeltem volna, de az ezüstös pikkelyke baromi gyorsan cikázik és azt írja, hogy ez lassú.
3/8 anonim válasza:
A pikkelyke gyors és csak a szeme fekete... nincs tippem
4/8 A kérdező kommentje:
A pikelykét ismerem, az az ősrovar más néven, nem? Az fényes, hosszú csápjai vannak, baromi gyors és hosszúkás, kb 4-5 mm.
Ez egész más,ez nem fényes, ez szőrös.És kerekded bogár alkata van.Meg nem is olyan lapos.És igen, lassú.Ha megbököm, megáll, majd lomhán arrébb sétál.Hülye hasonlat, de olyasmi, mint a tatu, persze nem hosszúkás fejjel, mef farok nélkül.De összegömbölyödni talán nem tud.Vagy még a pincebogár is így néz ki, csak az sokkal nagyobb és szőrtelen.
2017. okt. 16. 20:43
5/8 Mátranováki Fényevő válasza:
Porvalárva (Dermestidae család)?
6/8 A kérdező kommentje:
Ez az! És hogy lehet tőle megszabadulni?
2017. okt. 16. 21:03
7/8 Mátranováki Fényevő válasza:
Passz. Szerves anyagokkal táplálkoznak, tolltól kezdve a gyapjúig, élelmiszermaradvány, növényi szárítmányok.. Ha ezeket átnézed és a nem fertőzötteket amennyire lehet, elzárod, talán eltűnnek. Plusz megoldás lehet a még "tiszta" dolgokat lefagyasztani pár hétre, hogy a peték vés a még nem látható méretű lárvák elpusztuljanak.
8/8 anonim válasza:
Mivel apró rovar, tudok rá bizonyítottan jó megoldást. A potenciális tartózkodási helyeire helyezz el zöld citrom szeleteket, az ugyanis durván roncsolja és bénítja az ilyen apró lények idegrendszerét. Durván halálos nekik a belőle áradó sav.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!